Федерер: Играо сам више од 1.400 мечева под боловима!

Тежак је тенисерски хлеб, посебно ако се зна да је Швајцарац укупно одиграо 1. 454 сусрета на АТП туру. . .

Тенис 26.03.2019 | 12:30
Федерер: Играо сам више од 1.400 мечева под боловима!
Рафаел Надал, човек који је освојио 17 гренд слем титула, од чега 11 на Ролан Гаросу типичан је пример ратника, човека који се не предаје ни када је најтеже.

Његов начин играња, пуном снагом у сваком аспекту тениса донео му је све те ловорике, али и много бола. Колена су му већ неколио пута ишла под нож, али и поред тога једва издржавају. Управо зато га нећемо видети на мастерсу у Мајамију.

Његови навијачи су већ навикли на то, а колико смо ми ненавикли да Новак Ђоковић одустане због повреде, видели смо када му је било заиста тешко због озбиљних проблема са десним лактом које је решио тек оперативним захватом. Причао је тада наш ас да су тенисери навикли на бол који је буквално свеприсутан. Обичан, здрав, посебно млад човек тако нешто не може ни да појми, те су и јасне тадашње реакције (махом негативне) јавности на Нолетове проблеме, због чега је буквално изгубио сезону ипо у време када је био најјачи.

Најважнији припадник "велике тројке", Роџер Федерер објасно је данас у Мајамију на свом примеру са чиме се ови асови носе буквално сваки дан, а он то најбоље зна јер је до сада на АТП туру одиграо невероватних 1.454 мечева! Имао је и Федекс своје пробелеме са повредама, иако игра лагано, уметнички може се рећи. Посебно га је мучило колено због којег је 2016. прекинуо сезону на пола, вративши се тек почетком идуће године.

"Не можемо се претварати из седмице у седмицу да је све у реду и да нема болова. Сваки играч се носи на свој начин са тим, али будите сигурни да у већини случајева ћутимо иако трпимо јаке болове. То је да не бисмо пружили противницима увид у нашу слабост и тиме се изложили. Одустајемо само када је ситуација баш озбиљна, када прети здрављу и каријери.", објаснио је Швајцарац одговоривши успут колико често он игра под боловима, "Могу слободно да кажем да сам их одиграо више од 1.400 током каријере. Готово констатно осећам бол!"

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар