Federer: Igrao sam više od 1.400 mečeva pod bolovima!

Težak je teniserski hleb, posebno ako se zna da je Švajcarac ukupno odigrao 1. 454 susreta na ATP turu. . .

Tenis 26.03.2019 | 12:30
Federer: Igrao sam više od 1.400 mečeva pod bolovima!
Rafael Nadal, čovek koji je osvojio 17 grend slem titula, od čega 11 na Rolan Garosu tipičan je primer ratnika, čoveka koji se ne predaje ni kada je najteže.

Njegov način igranja, punom snagom u svakom aspektu tenisa doneo mu je sve te lovorike, ali i mnogo bola. Kolena su mu već nekolio puta išla pod nož, ali i pored toga jedva izdržavaju. Upravo zato ga nećemo videti na mastersu u Majamiju.

Njegovi navijači su već navikli na to, a koliko smo mi nenavikli da Novak Đoković odustane zbog povrede, videli smo kada mu je bilo zaista teško zbog ozbiljnih problema sa desnim laktom koje je rešio tek operativnim zahvatom. Pričao je tada naš as da su teniseri navikli na bol koji je bukvalno sveprisutan. Običan, zdrav, posebno mlad čovek tako nešto ne može ni da pojmi, te su i jasne tadašnje reakcije (mahom negativne) javnosti na Noletove probleme, zbog čega je bukvalno izgubio sezonu ipo u vreme kada je bio najjači.

Najvažniji pripadnik "velike trojke", Rodžer Federer objasno je danas u Majamiju na svom primeru sa čime se ovi asovi nose bukvalno svaki dan, a on to najbolje zna jer je do sada na ATP turu odigrao neverovatnih 1.454 mečeva! Imao je i Fedeks svoje probeleme sa povredama, iako igra lagano, umetnički može se reći. Posebno ga je mučilo koleno zbog kojeg je 2016. prekinuo sezonu na pola, vrativši se tek početkom iduće godine.

"Ne možemo se pretvarati iz sedmice u sedmicu da je sve u redu i da nema bolova. Svaki igrač se nosi na svoj način sa tim, ali budite sigurni da u većini slučajeva ćutimo iako trpimo jake bolove. To je da ne bismo pružili protivnicima uvid u našu slabost i time se izložili. Odustajemo samo kada je situacija baš ozbiljna, kada preti zdravlju i karijeri.", objasnio je Švajcarac odgovorivši usput koliko često on igra pod bolovima, "Mogu slobodno da kažem da sam ih odigrao više od 1.400 tokom karijere. Gotovo konstatno osećam bol!"

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar