Полиција сумња на тероризам

Холандска полиција саопштила је данас да је пронашла писмо које указује на терористички мотив у смртоносном нападу у Утрецхту.
 

Свијет 19.03.2019 | 17:40
Полиција сумња на тероризам
Три особе су убијене јуче у трамвају у западном дијелу Утрецхта током пуцњаве, а пет рањено. Инцидент је привремено блокирао живот у граду, а ниво пријетње од тероризма је повишен.

Писмо је пронађено у аутомобилу у коме се крио нападач, саопштила је данас полиција, додајући како остали прикупљени докази указују да је ријеч о тероризму.

Истражитељи, ипак, још нису одбацили друге евентуалне мотиве, као што су породичне размирице.

Појавиле су се спекулације да је нападач могао бити познат жртвама, али је полиција данас саопштила да "нема директних веза" између главног осумњиченог и убијених у нападу.

Поред главог осумњичениг, 37-годишњег турског држављана, полиција је ухапсила још двојицу мушкараца, у доби од 23 и 27 година, и сва тројица су у притвору.

Градоначелник Утрецхта Јан ван Занен данас је погрешно саопштио да су двојица осумњичних ослобођени.

Холандски парламент данас је у Ден Хаагу минутом шутње одао почаст жртвама напада. 

- Холандија је погођена равно у срце. Нашем повјерењу задат је тежак ударац - изјавио је  холандски премијер Марк Рутте, преноси дпа.

(Фена)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ма Не

19.03.2019 16:48

Какав тероризам, цовјек пао на кладионици па му се стескало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

19.03.2019 17:21

Занимљиво како се увијек надје неко писмо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Салаук

19.03.2019 17:29

Па Холандјани су највеци терористи, код њих се суди часним и постеним Србима, нека мало и они осјете стаје бити недужан а осудјен. Колико је само Срба умло у Хагу, код бога су много задужили

ОДГОВОРИТЕ