Policija sumnja na terorizam

Holandska policija saopštila je danas da je pronašla pismo koje ukazuje na teroristički motiv u smrtonosnom napadu u Utrechtu.
 

Svijet 19.03.2019 | 17:40
Policija sumnja na terorizam
Tri osobe su ubijene juče u tramvaju u zapadnom dijelu Utrechta tokom pucnjave, a pet ranjeno. Incident je privremeno blokirao život u gradu, a nivo prijetnje od terorizma je povišen.

Pismo je pronađeno u automobilu u kome se krio napadač, saopštila je danas policija, dodajući kako ostali prikupljeni dokazi ukazuju da je riječ o terorizmu.

Istražitelji, ipak, još nisu odbacili druge eventualne motive, kao što su porodične razmirice.

Pojavile su se spekulacije da je napadač mogao biti poznat žrtvama, ali je policija danas saopštila da "nema direktnih veza" između glavnog osumnjičenog i ubijenih u napadu.

Pored glavog osumnjičenig, 37-godišnjeg turskog državljana, policija je uhapsila još dvojicu muškaraca, u dobi od 23 i 27 godina, i sva trojica su u pritvoru.

Gradonačelnik Utrechta Jan van Zanen danas je pogrešno saopštio da su dvojica osumnjičnih oslobođeni.

Holandski parlament danas je u Den Haagu minutom šutnje odao počast žrtvama napada. 

- Holandija je pogođena ravno u srce. Našem povjerenju zadat je težak udarac - izjavio je  holandski premijer Mark Rutte, prenosi dpa.

(Fena)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ma Ne

19.03.2019 16:48

Kakav terorizam, covjek pao na kladionici pa mu se steskalo.

ODGOVORITE
Name

Nn

19.03.2019 17:21

Zanimljivo kako se uvijek nadje neko pismo.

ODGOVORITE
Name

Salauk

19.03.2019 17:29

Pa Holandjani su najveci teroristi, kod njih se sudi časnim i postenim Srbima, neka malo i oni osjete staje biti nedužan a osudjen. Koliko je samo Srba umlo u Hagu, kod boga su mnogo zadužili

ODGOVORITE