Жарко Лазетић, тренер Партизана, до даљег!

Црно-бели још без решења после одлазака Мирковића и Илиева.

Фудбал 20.03.2019 | 12:15
Жарко Лазетић, тренер Партизана, до даљег!
Партизан наставља даље са Жарком Лазетићем.

Ни осам дана после оставки Зорана Мирковића и Ивице Илиева нису решена питања носилаца најодговорнијих функција спортског сектора у Хумској 1, а како тренутно ствари стоје, неће скоро, па ће млади стручњак, који је водио две последње утакмице добити продужен мандат да у својству главнокомандујућег настави посао до даљег.

Лазетић ће данас, после четвородневне паузе, поново окупити екипу у Спортском центру „Земунело“, што значи да му је управа клуба указала шансу да настави посао после промењивог учинка на сусретима са Напретком и Спартаком. Разлог је тај што у периоду од завршетка утакмице са Вождовцем до данас није успела да пронађе неког ко ће сести на клупу, прихватити да преузме екипу која заостаје чак 24 поена за Црвеном звездом и питање је какве су јој шансе у полуфиналу Купа. А није да се није причало с појединцима, међутим, ситуација у клубу је таква да одвраћа већину стручњака од Хумске 1.

Други реални проблем с којим се Партизан суочава јесте сазање да је генерални директор Милош Вазура и даље у иностранству, а без њега није могуће реализовати неки од планова, прионути на конкретне преговоре са доступним стратезима. С обзиром да време тече, Жарко Лазетић ће обављати функцију вршиоца дужности првог тренера све док челници или не пронађу одговарајуће решење или му не скину префикс „в.д“ и тако означе да је он тај који ће окончати сезону.

Једина повољна околност по црно-беле је што тренутно такмичење стоји, што је у току репрезентативна пауза, па се челницима не жури. Мада, то може да има и негативне последице по тим ако се решење проблема буде одлагало. Илија Столица означен је као прва жеља у тренутним околностима, али како засад ни са њим нема договора и питање је да ли ће га бити, делује помало неозбиљно кад би се тренер именовао током викенда, седам дана уочи наставка првенства.

Отуд је решење Жарко Лазетић. Његова додатна невоља је у чињеници да не може да рачуна чак на деветорицу репрезентативаца. Немања Р. Милетић је са А селекцијом Србије, Данило Пантић има обавезе у младој, Страхиња Павловић, Радивој Босић и Златах Шеховић у омладинској репрезентацији, Небојша Косовић и Александар Шћекић са Црногорцима, Горан Закарић са БиХ, а Рикардо Гомеш са Зеленортским Острвима.

И док је статус тренера енгима, шта тек рећи за функцију спортског директора? Било ко да се лати захтевног посла – а Саша Илић неће - чека га изузетно тежак задатак да реконструише екипу која, показало се, не може у континуитету да бележи повољне резултате. А то је, ваљда, обавеза Партизана.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар