Žarko Lazetić, trener Partizana, do daljeg!

Crno-beli još bez rešenja posle odlazaka Mirkovića i Ilieva.

Fudbal 20.03.2019 | 12:15
Žarko Lazetić, trener Partizana, do daljeg!
Partizan nastavlja dalje sa Žarkom Lazetićem.

Ni osam dana posle ostavki Zorana Mirkovića i Ivice Ilieva nisu rešena pitanja nosilaca najodgovornijih funkcija sportskog sektora u Humskoj 1, a kako trenutno stvari stoje, neće skoro, pa će mladi stručnjak, koji je vodio dve poslednje utakmice dobiti produžen mandat da u svojstvu glavnokomandujućeg nastavi posao do daljeg.

Lazetić će danas, posle četvorodnevne pauze, ponovo okupiti ekipu u Sportskom centru „Zemunelo“, što znači da mu je uprava kluba ukazala šansu da nastavi posao posle promenjivog učinka na susretima sa Napretkom i Spartakom. Razlog je taj što u periodu od završetka utakmice sa Voždovcem do danas nije uspela da pronađe nekog ko će sesti na klupu, prihvatiti da preuzme ekipu koja zaostaje čak 24 poena za Crvenom zvezdom i pitanje je kakve su joj šanse u polufinalu Kupa. A nije da se nije pričalo s pojedincima, međutim, situacija u klubu je takva da odvraća većinu stručnjaka od Humske 1.

Drugi realni problem s kojim se Partizan suočava jeste sazanje da je generalni direktor Miloš Vazura i dalje u inostranstvu, a bez njega nije moguće realizovati neki od planova, prionuti na konkretne pregovore sa dostupnim stratezima. S obzirom da vreme teče, Žarko Lazetić će obavljati funkciju vršioca dužnosti prvog trenera sve dok čelnici ili ne pronađu odgovarajuće rešenje ili mu ne skinu prefiks „v.d“ i tako označe da je on taj koji će okončati sezonu.

Jedina povoljna okolnost po crno-bele je što trenutno takmičenje stoji, što je u toku reprezentativna pauza, pa se čelnicima ne žuri. Mada, to može da ima i negativne posledice po tim ako se rešenje problema bude odlagalo. Ilija Stolica označen je kao prva želja u trenutnim okolnostima, ali kako zasad ni sa njim nema dogovora i pitanje je da li će ga biti, deluje pomalo neozbiljno kad bi se trener imenovao tokom vikenda, sedam dana uoči nastavka prvenstva.

Otud je rešenje Žarko Lazetić. Njegova dodatna nevolja je u činjenici da ne može da računa čak na devetoricu reprezentativaca. Nemanja R. Miletić je sa A selekcijom Srbije, Danilo Pantić ima obaveze u mladoj, Strahinja Pavlović, Radivoj Bosić i Zlatah Šehović u omladinskoj reprezentaciji, Nebojša Kosović i Aleksandar Šćekić sa Crnogorcima, Goran Zakarić sa BiH, a Rikardo Gomeš sa Zelenortskim Ostrvima.

I dok je status trenera engima, šta tek reći za funkciju sportskog direktora? Bilo ko da se lati zahtevnog posla – a Saša Ilić neće - čeka ga izuzetno težak zadatak da rekonstruiše ekipu koja, pokazalo se, ne može u kontinuitetu da beleži povoljne rezultate. A to je, valjda, obaveza Partizana.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar