Креће! Штутгарт шаље 5.000.000 за Семберца, Јовељића!

На ''Рајку'' ускоро очекују „папир“, кључни човек је менаџер који је пре неколико година донео понуду истог клуба за Марка Грујића.

Фудбал 22.03.2019 | 22:30
Креће! Штутгарт шаље 5.000.000 за Семберца, Јовељића!
Тезу да играче с овдашњег поднебља не продаје само учинак на терену у Суперлиги, већ и године, следећи би могао да покаже исправом суперталентовани нападач Црвене звезде Дејан Јовељић. Иако је тек недавно почео да добија шансу у континуитету од Владана Милојевића, и на последња два првенствена меча постигао три гола, момак рођен 1999. године врло лако би могао први да напусти Љутице Богдана у летњем прелазном року. И поред тога што је пре десетак дана продужио уговор до 2023. године.

Званичне понуде још нема, интересовања има много, а према сазнајима Моззарт Спорта одговорни из Црвене звезде наредних дана требало би да добију „папир“ из Штутгарта на којем би дословце требало да пише:за Дејана Јовељића смо спремни да дамо пет милиона евра.

Истина, у Звезди не постоји консензус када је у питању продаја бисера омладинске школе, али постоји спремност за преговоре. Кључни човек у потенцијалном трансферу Јовељића у град Мерцедеса требало би да буде менаџер који је пре четири године у Љутице Богдана донео понуду истог клуба за Марка Грујића. Реч је о агенту Игору Живановићу. Тада се, као што знате, умешао, Ливерпул и за седам миилиона евра купио везисту који је тренутно на позајмици у Херти.

Исто тако, у зиму 2018. године Штутгарт је послао понуду за Немању Радоњића. Звезда је била расположена за продају, суочена с мањком у каси, али је трансфер стопирала Рома. Испоставиће се да је учинила велику услугу Звезди и људима који воде рачуна о Радоњићевој каријери. Вихорни Нишлија је шест месеци касније, као А репрезентативац, продат за 12.000.000 евра Марсељу.

Управо због тога бундеслигаш из града Мерцедеса не жели много да чека, свестан да је због Јовељићајош неки клубови закуцати на Звездина врата. Верују да ће им трећи покушај да се домогну неког играча из свлачионице црвено-белих бити срећан.

Пет милиона је цифра која иницијално задовољава управу Црвене звезде, али само иницијално. Јер знају на Маракани да Штутгарт може још више да завуче руку у џеп, пошто је, примера ради, прошлог летаталентовани Борна Соса (рођен 1998) из загребачког Динама плаћен осам милиона евра. А ради се о левом беку...

Знају у управи Црвене звезде и да су јавност и навијачи врло „болећиви“ према Звездиној деци, и да неће баш благонаклоно гледати на продају 19-годишњег нападача који је недавно продужио уговор. Поготово после недавног договора с Фјорентином о одласку Алексе Терзића. Међутим, суочена са знатно вишим финансијским стандардима и јачим уговорима староседелаца Звезда мора да приходује озбиљан новац. Уосталом, продаје браће Илић (Манчестер Сити) и Уроша Рачића (Валенсија) претходна два лета обезбеђивале су мир током историјских квалификација.

Гледајући са спортске стране немачка Бундеслига представљала би одличну станицу за Јовељића ка блиставој каријери, једнакој оној коју је досад направио његов земљак Лука Јовић. На немачким стадионима су се поред поменутог Јовића афирмисали Гаћиновић и Костић, а Марко Грујић вратио је каријеру на прави пут.

Сигурно су у Штутгарту проценили да би Јовељић врло брзо могао да им помогне, пошто је реч о клубу који има врло педантну и бројну скаут службу. Примера ради, Марка Грујића су гледали више од седам пута…

У досадашњим партијама у Суперлиги Јовељић је демнстрирао да се најбоље сналази у формацији 4-4-2, када је супарничка одбрана концентрисана на заустављање тешкаша какав је Милан Павков. Још није физички развијен, али лако улази у дуеле с много искуснијим штоперима, што је на својој кожи најбоље осетиоБранислав Јовановић из Рада.

Штутгарту се жури, али мораће ипак да сачека расплет у Бундеслиги. Само у случају да обезбеде опстанак у елити Швабе ће моћи да рачунају да су у озбиљној трци за Дејана Јовељића, можда и на пол-позицији. Прошлог лета Кадиз је давао три милиона евра. Процењено је тада у клубу да Звездин бисер не може и не сме да појачава шпанског друголигаша.

Извор: моззартспорт

Фото: СТАР СПОРТ

Коментари / 0

Оставите коментар