Kreće! Štutgart šalje 5.000.000 za Semberca, Joveljića!

Na ''Rajku'' uskoro očekuju „papir“, ključni čovek je menadžer koji je pre nekoliko godina doneo ponudu istog kluba za Marka Grujića.

Fudbal 22.03.2019 | 22:30
Kreće! Štutgart šalje 5.000.000 za Semberca, Joveljića!
Tezu da igrače s ovdašnjeg podneblja ne prodaje samo učinak na terenu u Superligi, već i godine, sledeći bi mogao da pokaže ispravom supertalentovani napadač Crvene zvezde Dejan Joveljić. Iako je tek nedavno počeo da dobija šansu u kontinuitetu od Vladana Milojevića, i na poslednja dva prvenstvena meča postigao tri gola, momak rođen 1999. godine vrlo lako bi mogao prvi da napusti Ljutice Bogdana u letnjem prelaznom roku. I pored toga što je pre desetak dana produžio ugovor do 2023. godine.

Zvanične ponude još nema, interesovanja ima mnogo, a prema saznajima Mozzart Sporta odgovorni iz Crvene zvezde narednih dana trebalo bi da dobiju „papir“ iz Štutgarta na kojem bi doslovce trebalo da piše:za Dejana Joveljića smo spremni da damo pet miliona evra.

Istina, u Zvezdi ne postoji konsenzus kada je u pitanju prodaja bisera omladinske škole, ali postoji spremnost za pregovore. Ključni čovek u potencijalnom transferu Joveljića u grad Mercedesa trebalo bi da bude menadžer koji je pre četiri godine u Ljutice Bogdana doneo ponudu istog kluba za Marka Grujića. Reč je o agentu Igoru Živanoviću. Tada se, kao što znate, umešao, Liverpul i za sedam miiliona evra kupio vezistu koji je trenutno na pozajmici u Herti.

Isto tako, u zimu 2018. godine Štutgart je poslao ponudu za Nemanju Radonjića. Zvezda je bila raspoložena za prodaju, suočena s manjkom u kasi, ali je transfer stopirala Roma. Ispostaviće se da je učinila veliku uslugu Zvezdi i ljudima koji vode računa o Radonjićevoj karijeri. Vihorni Nišlija je šest meseci kasnije, kao A reprezentativac, prodat za 12.000.000 evra Marselju.

Upravo zbog toga bundesligaš iz grada Mercedesa ne želi mnogo da čeka, svestan da je zbog Joveljićajoš neki klubovi zakucati na Zvezdina vrata. Veruju da će im treći pokušaj da se domognu nekog igrača iz svlačionice crveno-belih biti srećan.

Pet miliona je cifra koja inicijalno zadovoljava upravu Crvene zvezde, ali samo inicijalno. Jer znaju na Marakani da Štutgart može još više da zavuče ruku u džep, pošto je, primera radi, prošlog letatalentovani Borna Sosa (rođen 1998) iz zagrebačkog Dinama plaćen osam miliona evra. A radi se o levom beku...

Znaju u upravi Crvene zvezde i da su javnost i navijači vrlo „bolećivi“ prema Zvezdinoj deci, i da neće baš blagonaklono gledati na prodaju 19-godišnjeg napadača koji je nedavno produžio ugovor. Pogotovo posle nedavnog dogovora s Fjorentinom o odlasku Alekse Terzića. Međutim, suočena sa znatno višim finansijskim standardima i jačim ugovorima starosedelaca Zvezda mora da prihoduje ozbiljan novac. Uostalom, prodaje braće Ilić (Mančester Siti) i Uroša Račića (Valensija) prethodna dva leta obezbeđivale su mir tokom istorijskih kvalifikacija.

Gledajući sa sportske strane nemačka Bundesliga predstavljala bi odličnu stanicu za Joveljića ka blistavoj karijeri, jednakoj onoj koju je dosad napravio njegov zemljak Luka Jović. Na nemačkim stadionima su se pored pomenutog Jovića afirmisali Gaćinović i Kostić, a Marko Grujić vratio je karijeru na pravi put.

Sigurno su u Štutgartu procenili da bi Joveljić vrlo brzo mogao da im pomogne, pošto je reč o klubu koji ima vrlo pedantnu i brojnu skaut službu. Primera radi, Marka Grujića su gledali više od sedam puta…

U dosadašnjim partijama u Superligi Joveljić je demnstrirao da se najbolje snalazi u formaciji 4-4-2, kada je suparnička odbrana koncentrisana na zaustavljanje teškaša kakav je Milan Pavkov. Još nije fizički razvijen, ali lako ulazi u duele s mnogo iskusnijim štoperima, što je na svojoj koži najbolje osetioBranislav Jovanović iz Rada.

Štutgartu se žuri, ali moraće ipak da sačeka rasplet u Bundesligi. Samo u slučaju da obezbede opstanak u eliti Švabe će moći da računaju da su u ozbiljnoj trci za Dejana Joveljića, možda i na pol-poziciji. Prošlog leta Kadiz je davao tri miliona evra. Procenjeno je tada u klubu da Zvezdin biser ne može i ne sme da pojačava španskog drugoligaša.

Izvor: mozzartsport

Foto: STAR SPORT

Komentari / 0

Ostavite komentar