А лијепо је говорио Бата Мирковић...

Дечко који је дао и наместио гол против Партизана на радару Барселоне!

Фудбал 22.03.2019 | 10:00
А лијепо је говорио Бата Мирковић...
За генерацију која расте. Некад је то био слоган за Еурокрем, чувени производ ПИК „Такова“, а могло би мирне душе да се искорити и за Барселонин план да што безболније подмлади екипу и створи тим који ће бити способан да у континуитету бележи резултате као актуелни, коме полако истиче рок трајања кад се погледају године.

Од младих фудбалера, Каталонци у кадру већ имају Усмана Дембелеа (21 година), Бразилце Малкома (22) иАртура (22), на врата првог тима куцају или повремено добијају шансу суперталентовани Карлос Алења (21),Оријел Бускетс и Рики Пуиг (по 19), доведен је зимус француски штопер Жан Клер Тодибо (19), купљен је из Ајакса везиста Френки де Јонг (22), могао би истим путем и дефанзивац Матјас де Лихт (19), наш Лука Јовићскаутиран је 16 пута и већ се преговара са Ајнтрахтом око висине обештећења, а међу онима који се налазе на Барселонином радару налази се и – Андреас Сков Олсен.

Реч је о 19-годишњем крилом везисти Нордсјиланда, који је ове сезоне експлодирао у дресу данског тима и један је од најефикаснијх тинејџера светског фудбала. Имала ја прилику да га на делу види и српска јавност у летошњим квалификацијама за Лигу Европе, одиграо је оба меча против Партизана, а посебно запажен био је током реванша у Хумској, кад је постигао гол и уписао асистенцију. Његова екипа је поражена 2:3, испала је из такмичења, међутим, Сков Олсен је том партијом најавио високе домете, што је визионарски наговестио и Зоран Мирковић.

„Погледајте селекцију њихових играча, сви су били или су и даље чланови омладинске и младе репрезентације Данске. Оленс, Мини, Кудс, Андерсен, па Хрват Бартолец... Запамтите добро та имена и видећете где ће поменути момци бити за неколико година“, говорио је 15. августа Бата Мирковић.

Осам месеци касније стиже потврда да су његове речи имате тежину, јер је угледи Мундо депортивообјавио да су скаути Барселоне не само пратили учинак Андреаса Скова Олсена, већ и да су презадовољни учинком, па би на лето клуб могао да начини конретан корак како би га ангажовао. Његов учинак тера на размишљање, на 34 утакмице постигао је 23 гола и уписао четири асистенције. Све то у првој сезони у сениорском фудбалу, јер је до прошле играо за омладинце.



Последњи од 23 хица стигао је минулог викенда, у финишу утакмице са Вендсиселом, кад је јачом, левом, ногом, постигао изванредан гол из слободног ударца и надмашио рекорд Петера Мелера по броју погодака једног тинејџера у првој сезони у Првој лиги Данске.

„Показало се да нисмо само талентовани тинејџери, већ да можемо да играмо озбиљан, захтеван фудбал. Надам се да ћу до краја сезоне постићи још који гол, како би оном ко буде јурио мој рекорд буде теже него мени“, рекао је Андреас Сков Олсен, чији погодак је осигурао Нордсјиланду место у плеј-офу.

А себи подебљао статус у бележницама Барселониних скаута.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар