A lijepo je govorio Bata Mirković...

Dečko koji je dao i namestio gol protiv Partizana na radaru Barselone!

Fudbal 22.03.2019 | 10:00
A lijepo je govorio Bata Mirković...
Za generaciju koja raste. Nekad je to bio slogan za Eurokrem, čuveni proizvod PIK „Takova“, a moglo bi mirne duše da se iskoriti i za Barselonin plan da što bezbolnije podmladi ekipu i stvori tim koji će biti sposoban da u kontinuitetu beleži rezultate kao aktuelni, kome polako ističe rok trajanja kad se pogledaju godine.

Od mladih fudbalera, Katalonci u kadru već imaju Usmana Dembelea (21 godina), Brazilce Malkoma (22) iArtura (22), na vrata prvog tima kucaju ili povremeno dobijaju šansu supertalentovani Karlos Alenja (21),Orijel Buskets i Riki Puig (po 19), doveden je zimus francuski štoper Žan Kler Todibo (19), kupljen je iz Ajaksa vezista Frenki de Jong (22), mogao bi istim putem i defanzivac Matjas de Liht (19), naš Luka Jovićskautiran je 16 puta i već se pregovara sa Ajntrahtom oko visine obeštećenja, a među onima koji se nalaze na Barseloninom radaru nalazi se i – Andreas Skov Olsen.

Reč je o 19-godišnjem krilom vezisti Nordsjilanda, koji je ove sezone eksplodirao u dresu danskog tima i jedan je od najefikasnijh tinejdžera svetskog fudbala. Imala ja priliku da ga na delu vidi i srpska javnost u letošnjim kvalifikacijama za Ligu Evrope, odigrao je oba meča protiv Partizana, a posebno zapažen bio je tokom revanša u Humskoj, kad je postigao gol i upisao asistenciju. Njegova ekipa je poražena 2:3, ispala je iz takmičenja, međutim, Skov Olsen je tom partijom najavio visoke domete, što je vizionarski nagovestio i Zoran Mirković.

„Pogledajte selekciju njihovih igrača, svi su bili ili su i dalje članovi omladinske i mlade reprezentacije Danske. Olens, Mini, Kuds, Andersen, pa Hrvat Bartolec... Zapamtite dobro ta imena i videćete gde će pomenuti momci biti za nekoliko godina“, govorio je 15. avgusta Bata Mirković.

Osam meseci kasnije stiže potvrda da su njegove reči imate težinu, jer je ugledi Mundo deportivoobjavio da su skauti Barselone ne samo pratili učinak Andreasa Skova Olsena, već i da su prezadovoljni učinkom, pa bi na leto klub mogao da načini konretan korak kako bi ga angažovao. Njegov učinak tera na razmišljanje, na 34 utakmice postigao je 23 gola i upisao četiri asistencije. Sve to u prvoj sezoni u seniorskom fudbalu, jer je do prošle igrao za omladince.



Poslednji od 23 hica stigao je minulog vikenda, u finišu utakmice sa Vendsiselom, kad je jačom, levom, nogom, postigao izvanredan gol iz slobodnog udarca i nadmašio rekord Petera Melera po broju pogodaka jednog tinejdžera u prvoj sezoni u Prvoj ligi Danske.

„Pokazalo se da nismo samo talentovani tinejdžeri, već da možemo da igramo ozbiljan, zahtevan fudbal. Nadam se da ću do kraja sezone postići još koji gol, kako bi onom ko bude jurio moj rekord bude teže nego meni“, rekao je Andreas Skov Olsen, čiji pogodak je osigurao Nordsjilandu mesto u plej-ofu.

A sebi podebljao status u beležnicama Barseloninih skauta.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar