Кољић о Робијевом позиву: Врхунац каријере!

Елвир Кољић рекао је да је на првом тренингу "имао добар осјећај јер је тренирао с врхунским играчима, због чега су његов мотив и жеља за доказивањем већи, посебно због чињенице да је од свих играча добро примљен".

Фудбал 20.03.2019 | 10:45
Кољић о Робијевом позиву: Врхунац каријере!
Репрезентативац БиХ Елвир Кољић своје прве наступе за национални тим уписао је прошле године у пријатељским дуелима против САД-а и Мексика.

Играч румунске Крајове нашао се на списку селектора Роберта Просинечког и за наступе у предстојећим квалификационим сусретима за Европско првенство против селекција Јерменије и Грчке.

У интервјуу за званичну страницу Фудбалског савеза БиХ, Кољић је казао да је јучерашње окупљање "другачије јер је ријеч о квалификационим утакмицама на којим су тренутно најбољи бх. играчи".

"Ово је врхунац моје каријере. Много ми значи позив селектора, којем се овом приликом захваљујем на указаном повјерењу. Турнеја у Америци је била важна за нас млађе играче, међутим узбуђење које доносе такмичарске утакмице не може се поредити са оним пријатељским. Драго ми је што сам ту и видјећемо шта ће бити у будућности. На мени је да радим и докажем да нисам случајно позван", казао је Кољић.

На првом тренингу, одржаном јуче у Тренинг кампу ФК Сарајево на Бутмиру, Кољић је рекао да је "имао добар осјећај јер је тренирао с врхунским играчима, због чега су његов мотив и жеља за доказивањем већи, посебно због чињенице да је од свих играча добро примљен".

Кољић наглашава да је у Румунији у одличној голгетерској форми, а уколико добије шансу у сусрету с Јерменијом или Грчком, казао је да ће је искористити на најбољи начин.

"Истина, играм добро у клубу и дајем голове. Наставио сам серију коју сам почео у Премијер лиги БиХ. Међутим, селектор је тај који одлучује ко ће играти, тако да ја једино могу обећати да ћу, ако добијем шансу, трудити се да је искористим на најбољи начин. Постићи гол би био врхунац тога", изјавио је Кољић.

Наводи да се у новој средини лако адаптирао, јер у тиму Крајове има доста играча са наших простора, који су му помогли.

"У Румунији се игра нешто бржи и квалитетнији фудбал у односу на наш, услови и терени су бољи. У поређењу са нашим, и у Румунији има доста добрих фудбалера. Важно је да сам у клубу добро прихваћен, дошао сам у осмом колу и одмах почео да играм. Постигао сам гол на дебију и играм све боље. Екипа је млада и све је супер, посебно и због тога што ове године Крајова игра веома добро, други смо на табели и у полуфиналу смо Купа, очекивања су велика и видјећемо шта ће бити", казао је Кољић на крају разговора за сајт страницу ФС БиХ.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар