ЕП - Португалци: Србија нема пораз од СП!

Пред нама је тежак меч против јаког тима! Португалски фудбалски репрезентативац, Жоао Кансело, рекао је да очекује тешке дуеле са Украјином и Србијом у Лисабону, али да верује у две победе.  Кансело опрезан: Србија није изгубила од Мундијала, морамо детаљно да се спремимо.  "То што смо актуелни прваци Европе додатна је одговорност коју имамо, сви противници ће бити још мотивисанији да нас победе због тога", поручио је Португалац.

Фудбал 20.03.2019 | 09:15
ЕП - Португалци: Србија нема пораз од СП!
Португал, актуелни шампион Европе, састаје се са Украјином 22. марта, те са Србијом три дана касније, на старту квалификација за ЕУРО 2020. године.

"Пред нама су два тешка меча против два веома јака тима, али желимо шест бодова и верујем да ће уз помоћ наше публике бити лакше. Украјина има квалитетан тим, док Србија није изгубила од Светског првенства", рекао је Кансело, а преноси португалски Рекорд.

Десни бек Јувентуса подсећа да Португалија као бранилац трофеја има додатни притисак.

"Биће компликовано. Мораћемо да се спремимо веома детаљно. Имамо велику одговорност јер бранимо титулу и сви противници играће још јаче како би нас "скинули", додаје одлични фудбалер.

Десни бек Јувентуса и репрезентације Португалије Жоао Кансело цени квалитете противника у квалификацијама за европско првенство, али поручује да његова селекција као бранилац има обавезу да добро одигра све утакмице и пласира се на завршни турнир.

Португалци у пета играју први меч групе Б са Украјином (20.45), док ће у понедељак на Лужу (20.45) угостити селекцију Младена Крстајића.

"Знамо да ће то бити два веома тешка меча, против два јака тима, али уз помоћ јавности и наше публике биће нам много лакше. Украјина је дошла до Прве дивизије у Лиги нација, а Србија није поражена од Мундијала. Имамо квалитет да их победимо, али морамо врло детаљно да се спремимо", поручио јеКансело.

Одбрана европске титуле?

"То је додатна одговорност коју имамо, сви противници ће бити још мотивисанији да нас победе због тога".

Кансело у Јувентусу има прилику да се развија на изузетан начин.

"Мислим да сваке године правим додатни искорак. Тренирам сваки дан са два најбоља дефанзивца на свету Кјелинијем и Бонучијем. Ниво је изузетно висок, сваким даном осећам да сам бољи фудбалер него што сам био јуче".

Кансело се бори за место у тиму са Нелсоном Самедом из Барселоне.

"Већ сам рекао, свако овде има квалитет да буде стартер, Нелсон игра у једном од најбољих тимова на свету, баш као и ја, селектор ће одлучити ко ће играти".

Кристијано Роналдо се вратио у национални тим након пропуштеног Купа нација.

"Кристијано не мора да доказује никоме ништа. Он је направио историју у националном тиму, али сваком клубу за који је играо, јасно је да његово присуство доноси квалитет сваком тиму. Био је важан за славље против Ателтико, као и цео тим. Свако ко је гледао ме зна да смо заслужили да прођемо даље", поручио јеКансело.

Фото: Реутерс

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар