EP - Portugalci: Srbija nema poraz od SP!

Pred nama je težak meč protiv jakog tima! Portugalski fudbalski reprezentativac, Žoao Kanselo, rekao je da očekuje teške duele sa Ukrajinom i Srbijom u Lisabonu, ali da veruje u dve pobede.  Kanselo oprezan: Srbija nije izgubila od Mundijala, moramo detaljno da se spremimo.  "To što smo aktuelni prvaci Evrope dodatna je odgovornost koju imamo, svi protivnici će biti još motivisaniji da nas pobede zbog toga", poručio je Portugalac.

Fudbal 20.03.2019 | 09:15
EP - Portugalci: Srbija nema poraz od SP!
Portugal, aktuelni šampion Evrope, sastaje se sa Ukrajinom 22. marta, te sa Srbijom tri dana kasnije, na startu kvalifikacija za EURO 2020. godine.

"Pred nama su dva teška meča protiv dva veoma jaka tima, ali želimo šest bodova i verujem da će uz pomoć naše publike biti lakše. Ukrajina ima kvalitetan tim, dok Srbija nije izgubila od Svetskog prvenstva", rekao je Kanselo, a prenosi portugalski Rekord.

Desni bek Juventusa podseća da Portugalija kao branilac trofeja ima dodatni pritisak.

"Biće komplikovano. Moraćemo da se spremimo veoma detaljno. Imamo veliku odgovornost jer branimo titulu i svi protivnici igraće još jače kako bi nas "skinuli", dodaje odlični fudbaler.

Desni bek Juventusa i reprezentacije Portugalije Žoao Kanselo ceni kvalitete protivnika u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo, ali poručuje da njegova selekcija kao branilac ima obavezu da dobro odigra sve utakmice i plasira se na završni turnir.

Portugalci u peta igraju prvi meč grupe B sa Ukrajinom (20.45), dok će u ponedeljak na Lužu (20.45) ugostiti selekciju Mladena Krstajića.

"Znamo da će to biti dva veoma teška meča, protiv dva jaka tima, ali uz pomoć javnosti i naše publike biće nam mnogo lakše. Ukrajina je došla do Prve divizije u Ligi nacija, a Srbija nije poražena od Mundijala. Imamo kvalitet da ih pobedimo, ali moramo vrlo detaljno da se spremimo", poručio jeKanselo.

Odbrana evropske titule?

"To je dodatna odgovornost koju imamo, svi protivnici će biti još motivisaniji da nas pobede zbog toga".

Kanselo u Juventusu ima priliku da se razvija na izuzetan način.

"Mislim da svake godine pravim dodatni iskorak. Treniram svaki dan sa dva najbolja defanzivca na svetu Kjelinijem i Bonučijem. Nivo je izuzetno visok, svakim danom osećam da sam bolji fudbaler nego što sam bio juče".

Kanselo se bori za mesto u timu sa Nelsonom Samedom iz Barselone.

"Već sam rekao, svako ovde ima kvalitet da bude starter, Nelson igra u jednom od najboljih timova na svetu, baš kao i ja, selektor će odlučiti ko će igrati".

Kristijano Ronaldo se vratio u nacionalni tim nakon propuštenog Kupa nacija.

"Kristijano ne mora da dokazuje nikome ništa. On je napravio istoriju u nacionalnom timu, ali svakom klubu za koji je igrao, jasno je da njegovo prisustvo donosi kvalitet svakom timu. Bio je važan za slavlje protiv Ateltiko, kao i ceo tim. Svako ko je gledao me zna da smo zaslužili da prođemo dalje", poručio jeKanselo.

Foto: Reuters

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar