Још 100 дана до ЕП за кошаркашице у Србији!

Почело одбројавање. . .  Кошаркаси савез Србије (КСС) обележио је 100 дана до почетка Европског првенства за жене, које ће организовати заједно са Летонијом.

Кошарка 19.03.2019 | 18:00
Још 100 дана до ЕП за кошаркашице у Србији!
КСС је пустио да тече сат који ће одбројавати време до старта турнира.

На свечаности испред Тржног центра "Ушће" сат су заједно пустили председник КШ Предраг Даниловић, министар омладине и спорта Вања Удовичић, градоначелник Београда Зоран Радојичиц, потпредседница КШ за женску кошарку Ана Јоковић и потпредседница Владе Зорана Михајловић, док је амбасадорка шампионата Наташа Ковачевић убацила први кош.

Председник Даниловић истакао је да је организација ЕП озбиљна ствар и да се нада да ће репрезентација Србије доћи до самог краја.

"Овде смо се окупили да бисмо озваничили 100 дана до почетка ЕП за кошаркасице. Организовати овај догађај је веома озбиљна ствар и сигурно да не бисмо могли ништа да урадимо без подршке Владе Србије, Министарства омладине и спорта, као и градова домаћина, Ниша, Зрењанина и Беоограда. Искрено се надам да ћемо да узивамо у одличној организацији, добрим играма и да ћемо нашој репрезентацији помоци да стигне до завршне фазе", рекао је Даниловић новинарима.

Министар Удовић рекао је да ће Србија још једном показати да је добар организатор великих такмичења.

"Желимо да Србију отворимо свету, желимо да покажемо да смо далеко најбољи организатори, што смо показали на 18 такмичења у претходних пет година које смо организовали у Србији. Желимо да покажемо да Београд, Ниш и Зрењанин знају да буду најбољи домацини. Ззелимо да пошаљемо јасну поруку топлог гостопримства Србије",рекао је Удовичић и објаснио важност овог такмицења.

"Ово такмичење је изузетно важно због промоције спорта, а још је важније што промовише зенски спорт. Ззелим да се захвалим колегиници Зорани Михајловић, као и председнику Координационог тима за родну равноправност, што се кроз свој рад залаже да се што више девојцича бави спортом. Драго ми је да ћемо бити добри домацини. Наш највећи успех биће ако после такичења бар пет нових девојчица крене стопама сестара Дабовић, Ане Јоковић и Соње Петровић", рекао је он.

Зорана Михајловић навела је да је поносна на кошаркашице и да даје пуну подршку зенском спорту.

"Веома сам поносна на наше кошаркасице, мислим да су оне већ досегле звезде. Верујем да ће то поновит и на ЕП. Ми смо уз њих, ми смо ту да им створимо услове, да будемо добри домачхини. Верујем да ће сви који дођу да узивају у нашој земљи,а мислим да ћемо ми највисее, јер ћемо победити. Тако да сва подршка зенском спорту и нашим кошаркасицама од свих нас који смо у овом организационом одбору, али од свих грађанки и градајана Србије", рекла је Михајловићева.

Какав знацај и какве бенефите ће организација Европског првенства донети престоници Србије, објаснио је градоначелинк Београда.

"Београд јс град спорта, ако бисте питали Београђане кошарка је сигурно је један од најомиљених спортова. Ово ЕП је сјајна прилика да промовишемо спорт, али и Београд и Србију као добре организаторе с једне стране, а са друге стране и град који је значајан и који има шта да понуди у својој туристицкој понуди", рекао је Радојичиц.

Градоначелник је послао и поруку кошаркасицама.

"Наше кошаркасице су и на претходним такмицењима показале да знају да се боре за Србију на посвећен, искрен и храбар начин. Не сумњамо да ће то и овога пута да ураде. Моја порука да их цекамо на балкону је једна жеља, а не с намером да их оптеретим. Сигуран сам да це дати све од себе а то је најважније. Верујем да ћемо се добро припремити, ми као организатори за све гоште који ће доци. Да ћемо имати добар резултат у сваком погледу, и спортском и организационом. Сигуран сам да ћемо јос једном да покажемо да можемо да организујемо највећа светска и европска такмицења", закључио је Радојичиц.

Европско првенство за кошаркашице одржаће се од 27. јуна до 7. јула. Познато је да це по једна група ЕП играти у Нишу и Зрењанину, док ће елиминационе рунде бити у Београду.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар