Još 100 dana do EP za košarkašice u Srbiji!

Počelo odbrojavanje. . .  Košarkasi savez Srbije (KSS) obeležio je 100 dana do početka Evropskog prvenstva za žene, koje će organizovati zajedno sa Letonijom.

Košarka 19.03.2019 | 18:00
Još 100 dana do EP za košarkašice u Srbiji!
KSS je pustio da teče sat koji će odbrojavati vreme do starta turnira.

Na svečanosti ispred Tržnog centra "Ušće" sat su zajedno pustili predsednik KŠ Predrag Danilović, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičic, potpredsednica KŠ za žensku košarku Ana Joković i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, dok je ambasadorka šampionata Nataša Kovačević ubacila prvi koš.

Predsednik Danilović istakao je da je organizacija EP ozbiljna stvar i da se nada da će reprezentacija Srbije doći do samog kraja.

"Ovde smo se okupili da bismo ozvaničili 100 dana do početka EP za košarkasice. Organizovati ovaj događaj je veoma ozbiljna stvar i sigurno da ne bismo mogli ništa da uradimo bez podrške Vlade Srbije, Ministarstva omladine i sporta, kao i gradova domaćina, Niša, Zrenjanina i Beoograda. Iskreno se nadam da ćemo da uzivamo u odličnoj organizaciji, dobrim igrama i da ćemo našoj reprezentaciji pomoci da stigne do završne faze", rekao je Danilović novinarima.

Ministar Udović rekao je da će Srbija još jednom pokazati da je dobar organizator velikih takmičenja.

"Želimo da Srbiju otvorimo svetu, želimo da pokažemo da smo daleko najbolji organizatori, što smo pokazali na 18 takmičenja u prethodnih pet godina koje smo organizovali u Srbiji. Želimo da pokažemo da Beograd, Niš i Zrenjanin znaju da budu najbolji domacini. Zzelimo da pošaljemo jasnu poruku toplog gostoprimstva Srbije",rekao je Udovičić i objasnio važnost ovog takmicenja.

"Ovo takmičenje je izuzetno važno zbog promocije sporta, a još je važnije što promoviše zenski sport. Zzelim da se zahvalim koleginici Zorani Mihajlović, kao i predsedniku Koordinacionog tima za rodnu ravnopravnost, što se kroz svoj rad zalaže da se što više devojciča bavi sportom. Drago mi je da ćemo biti dobri domacini. Naš najveći uspeh biće ako posle takičenja bar pet novih devojčica krene stopama sestara Dabović, Ane Joković i Sonje Petrović", rekao je on.

Zorana Mihajlović navela je da je ponosna na košarkašice i da daje punu podršku zenskom sportu.

"Veoma sam ponosna na naše košarkasice, mislim da su one već dosegle zvezde. Verujem da će to ponovit i na EP. Mi smo uz njih, mi smo tu da im stvorimo uslove, da budemo dobri domačhini. Verujem da će svi koji dođu da uzivaju u našoj zemlji,a mislim da ćemo mi najvisee, jer ćemo pobediti. Tako da sva podrška zenskom sportu i našim košarkasicama od svih nas koji smo u ovom organizacionom odboru, ali od svih građanki i gradajana Srbije", rekla je Mihajlovićeva.

Kakav znacaj i kakve benefite će organizacija Evropskog prvenstva doneti prestonici Srbije, objasnio je gradonačelink Beograda.

"Beograd js grad sporta, ako biste pitali Beograđane košarka je sigurno je jedan od najomiljenih sportova. Ovo EP je sjajna prilika da promovišemo sport, ali i Beograd i Srbiju kao dobre organizatore s jedne strane, a sa druge strane i grad koji je značajan i koji ima šta da ponudi u svojoj turistickoj ponudi", rekao je Radojičic.

Gradonačelnik je poslao i poruku košarkasicama.

"Naše košarkasice su i na prethodnim takmicenjima pokazale da znaju da se bore za Srbiju na posvećen, iskren i hrabar način. Ne sumnjamo da će to i ovoga puta da urade. Moja poruka da ih cekamo na balkonu je jedna želja, a ne s namerom da ih opteretim. Siguran sam da ce dati sve od sebe a to je najvažnije. Verujem da ćemo se dobro pripremiti, mi kao organizatori za sve gošte koji će doci. Da ćemo imati dobar rezultat u svakom pogledu, i sportskom i organizacionom. Siguran sam da ćemo jos jednom da pokažemo da možemo da organizujemo najveća svetska i evropska takmicenja", zaključio je Radojičic.

Evropsko prvenstvo za košarkašice održaće se od 27. juna do 7. jula. Poznato je da ce po jedna grupa EP igrati u Nišu i Zrenjaninu, dok će eliminacione runde biti u Beogradu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar