Јовановић се растао са Локомотивом!

И други српски стручњак добио ове сезоне отказ на клупи клуба из Краснодара.

Кошарка 20.03.2019 | 10:30
Јовановић се растао са Локомотивом!
На почетку текуће сезоне, шеф стручног штаба Локомотиве Кубањ био је Саша Обрадовић, а крај њега је на клупи седео Владимир Јовановић.

Већ почетком новембра, Обрадовић (сада тренер Монака) напустио је клуб после два "везана" пораза, који су практично били први киксеви екипе у такмичарској 2018/19.

Јовановић је тада преузео екипу, водио је до четвртфинала Еврокупа, из којег је "Локо" елиминисан поразом у плеј-оф серији против Уникса. Одмах након "мајсторице", исти ривал савладао је тим из Краснодара и у ВТБ  лиги и то је најавило већ виђени епилог.

Бивши тренер Партизана и освајач Еуробаскета са јуниорском репрезентацијом Србије више није тренер Локомотиве, што је руски клуб потврдио и на својим званичним налозима на друштвеним мрежама.

Нови тренер амбициозног и традиционално нестрпљивог клуба руске железнице постао је Американац Боб Доневалд, некадашњи асистент у НБА тимовима Шарлоту, Њу Орлеансу и Кливленду, кога је легендарни Кинез Јао Минг одвео у Азију када је основао свој клуб.

Од тада, 2009. године, Доневалд је градио каријеру у Кини и у тој земљи је радио све до 2017. Ово ће бити његов први посао у Европи.

После 19 одиграних кола ВТБ лиге, Локомотива заузима четврто место на табели са скором 13-6 и истим бројем победа као и петопласирана Астана (13-7). Првопласирани је ЦСКА (18-3), другу позицију заузима Уникс (15-4), а трећи је Химки (14-5)...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар