Jovanović se rastao sa Lokomotivom!

I drugi srpski stručnjak dobio ove sezone otkaz na klupi kluba iz Krasnodara.

Košarka 20.03.2019 | 10:30
Jovanović se rastao sa Lokomotivom!
Na početku tekuće sezone, šef stručnog štaba Lokomotive Kubanj bio je Saša Obradović, a kraj njega je na klupi sedeo Vladimir Jovanović.

Već početkom novembra, Obradović (sada trener Monaka) napustio je klub posle dva "vezana" poraza, koji su praktično bili prvi kiksevi ekipe u takmičarskoj 2018/19.

Jovanović je tada preuzeo ekipu, vodio je do četvrtfinala Evrokupa, iz kojeg je "Loko" eliminisan porazom u plej-of seriji protiv Uniksa. Odmah nakon "majstorice", isti rival savladao je tim iz Krasnodara i u VTB  ligi i to je najavilo već viđeni epilog.

Bivši trener Partizana i osvajač Eurobasketa sa juniorskom reprezentacijom Srbije više nije trener Lokomotive, što je ruski klub potvrdio i na svojim zvaničnim nalozima na društvenim mrežama.

Novi trener ambicioznog i tradicionalno nestrpljivog kluba ruske železnice postao je Amerikanac Bob Donevald, nekadašnji asistent u NBA timovima Šarlotu, Nju Orleansu i Klivlendu, koga je legendarni Kinez Jao Ming odveo u Aziju kada je osnovao svoj klub.

Od tada, 2009. godine, Donevald je gradio karijeru u Kini i u toj zemlji je radio sve do 2017. Ovo će biti njegov prvi posao u Evropi.

Posle 19 odigranih kola VTB lige, Lokomotiva zauzima četvrto mesto na tabeli sa skorom 13-6 i istim brojem pobeda kao i petoplasirana Astana (13-7). Prvoplasirani je CSKA (18-3), drugu poziciju zauzima Uniks (15-4), a treći je Himki (14-5)...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar