Осуда напада на вјерској основи

Потпредсједник Сенад Братић и директор Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић осудили све инциденте на вјерској и националној основи и позвали на помирење.

Република Српска 19.03.2019 | 15:11
Осуда напада на вјерској основи
Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Сенад Братић и директор Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић на данашњем састанку у Бањалуци осудили су све инциденте који су мотивисани вјерском или националном припадношћу, те поздравили полицијске активности у којима је идентификован мушкарац који је путем друштвених мрежа пријетио имаму у Новом Граду Емиру Нухићу.

На састанку је истакнуто да је неопходно да надлежни органи сваки пут правовремено реагују на све нападе, увреде и инциденте на вјерској или националној основи, како би починиоци ових кривичних дјела били адекватно санкционисани, а евентуални напади били спријечени.

Братић и Давидовић су позвали све надлежне органе да, у складу са законом, уложе максималне напоре на спријечавању ширења говора мржње и дискиминације по било ком основу. Позвали су и представнике политичких партија да својим изјавама, понашањем и потезима дјелују у правцу смиривања ситуације и да не злоупотребљавају инциденте на вјерској или националној основи у политичке сврхе.

Давидовић је истакао да је Републички секретаријат за вјере спреман да помогне у координацији између органа Републике Српске и Исламске заједнице у Босни и Херцеговини у превазилажењу свих проблема и изазова.

Братић се захвалио директору Републичког секретаријата за вјере због спремности за унапређењем сарадње са потпредсједником Народне скупштине Републике Српске, Исламском заједницом у Босни и Херцеговини и другим вјерским заједницама у Републици Српској и БиХ, а све у циљу заједничког дјеловања против ширења вјерске и националне мржње и нетрпељивости.

Истакли су да је неопходно радити на стварању услова за помирење и заједнички живот конститутивних и осталих народа у земљи, саопштено је из Одсјека за односе с јавношћу НСРС.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ВАЈАР

19.03.2019 15:19

Јесте ли сигурни да сте ви то добро осудили? И хоће ли то спријечити нове нападе? Е, па неће, све док се починиоцима не одреже дебела казна. А од ваших осуда обичан човјек нема баш ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рф

19.03.2019 15:45

Управо тако небитно са ције стране долазило

ОДГОВОРИТЕ