Зашто је баш овај град најсигурнији на свијету

Иако је Сингапур прославио педесетогодишњицу независности још 2015. године, ова земља већ организује следеће славље. Сада се спремају за двестогодишњицу доласка сер Стамфорда Рафлса, који је основао Сингапур као трговинску дестинацију за Британце.

Путовања 19.03.2019 | 13:15
Зашто је баш овај град најсигурнији на свијету
Упркос његовом културном диверситету, земља остаје у развоју разговора о сексуалности. Сингапур још признаје правило наслеђено од британске колонијалне владавине којим се забрањује хомосексуални секс, иако је Индија такво нешто већ укинула. Истополни односи нису законски признати у Сингапуру, нити пар истог пола легално може усвојити дете, али активисти настављају да буде свест и мењају ставове народа.

Савршеним га чини и локација. Смештен је само један степен северно од екватора, те Сингапур целе године има врелу климу којој се треба прилагодити. 

“Мораш да се навикнеш на стално знојење. А ваша коса никада неће изгледати исто као код куће“, тврде емигранти. 

Према недавном извештају Ецономист Интеллигенце Унита, Сингапур је у исто време најскупљи град на свету са рентама од око 1.885 долара за студио апартман далеко од центра града. 

Ипак, искусни становници кажу да те суме не одражавају увек стварност. Што се трошкова живота тиче, они нису нужно високи, ако живите локалним начином живота. У корист ове тврдње говори и податак да Сингапур има једну од најнижих пореских стопа на свету, ограничавајући се на 22 одсто.

Б  92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар