Обрт у случају Мајкл Џексон

Три групе фанова Мајкла Џексона туже двојицу мушкараца који су у новом ХБО документарцу "Напуштајућу Недођију" (Леавинг Неверланд) изнели оптужбе на рачун поп звезде да их је сексуално злостављао када су били деца.

Забава 19.03.2019 | 13:11
Обрт у случају Мајкл Џексон
Адвокат који заступа фанове саопштио је да ће тужити Вејда Робсона и Џејмса Сејфчака зато што "каљају сећање на Џексона".

Заједница Мајкла Џексона - која се представља као "званични клуб фанова" - заједно са групама "МЈ Стрееет" и "Он Тхе Лине", оптужиле су Вејда Робсона и Џејмса Сејфчака за "линчовање" Џексона, пише Гардијан.

Саслушање ће бити одржано у јулу у Француској, а шушка се да би против Сејфчака и Робсона тужбе могла да поднесу и Џексонова деца.

Адвокат Емануел Лидо, који је претходно успешно водио парницу против Џексоновог доктора оптуженог да је фановима нанео душевну бол када је Џексону дао коктел лекова који га је убио, рекао је да групе фанова "желе да оспоре оптужбе за педофилију" против Џексона.

Лидо је рекао да је "нечасност екстремно тешких оптужби" које су изнели Робсон и Сејфчак у филму "Напуштајући Недођију" укаљао сећање на певача који је преминуо 2009. године.

Ове оптужбе негативно су утицале на Џексонов имиџ, али и на "читаву заједницу његових фанова", истакао је Лидо.

"Напуштајући Недођију" је премијерно приказан у САД на каналу ХБО, а од тада руши рекорде гледаности на стриминг мрежама у Великој Британији.

Филм је разбеснео бројне Џексонове фанове који на друштвеним мрежама практично воде кампање против оних који оптужују певача.

Бројне радио-станице од Аустралије до Канаде забраниле су емитовање Џексонове музике након што је документарац почео да се приказује, а творци култне серије "Симпсонови" такође су саопштили да ће епизода за коју је славни певач дао глас бити уклоњена.

Луксузни француски бренд Луј Витон недавно је повукао из продаје одећу инспирисану Џексоном из колекције која у јануару приказа на париској Недељи моде.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар