Златан оплео по бившим играчима Манчестера!

Код Фергија нисте смели да зуцнете, сад само кукате! Критике на рачун Невила, Сколса, Фердинанда и Инса, а подршка Погби!

Фудбал 21.03.2019 | 22:30
Златан оплео по бившим играчима Манчестера!
Златан Ибрахимовић без длаке на језику. Што на ум, то на друм. Какав је био током целе каријере, такав је шведски ас и у интервјуу енглеском Мирору у коме је, без устручавања, „поткачио“ неке од бивших фудбалера Манчестер јунајтеда због њиховог уочљивог става да последњих година само критикују клуб са Олд Трафорда.

Актуелни нападач Лос Анђелес Галаксија јасно је поручио да би, за будућност Црвених ђавола, било корисно ако би се једном засвагда расркстило са поређењем са трофејном ером сер Алекса Фергусона, јер такве компарације само штете екипи, спречавају је да направи помак.

А прошло је шест година откако је Шкот отишао у пензију.

„Целокупан суд о ономе што се сад дешава у Манчестеру доноси се на основу поређења са ером сер Алекса Фергусона. Кажу „то и то се не би десило да је Ферги на клупи, другачије би неке ствари урадио“. Сви причају само о њему. А човек више није у клубу. Зато не желим да слушам шта се дешавало раније. Желим да живим у садашњости“, рекао је Ибрахимовић, који је од лета 2016. до јануара 2018. постигао 29 голова на 53 меча са Јунајтед.

Откако је један од најбољих тренера света свих времена напустио клупу, кроз Манчестер су прошли Дејвид Мојес, Луј ван Гал, Жозе Мурињо, сад је ту Оле Гунар Солскјер, а сви побројани, изузев Норвежанина, суочавали су се са кризикама бивших играча, посебно Герија Невила, Пола Сколса, понекад Рија Фердинанда и Пола Инса.

„Фергусон је имао свој удео у креирању историје клуба, али време је да Манчестер настави даље. Потребно је да пронађе идентитет, а то је тешко. Још нису Црвени ђаволи на том нивоу. Бивши играчи су стално на у улози стручних констултаната и све време се жале, вероватно зато што нису активни у клубу. Ако желе да раде у Манчестеру, боље би би им било да затраже посао, а не да се шетају од једне до друге телевизијске станице, да се жале и непрестано критикују. Имали су времена и простора да кажу све док су и сами били првотимци“.

То се најбоље види на примеру Пола Погбе, који је стална мета критика, без обзира на учинак.

„Фергусоновим ђацима, поготово из „класе ’92“ није се свидео Полов повратак из Јувентуса из простог разлога што су целу каријеру провели под Фергусоном и никад нису променили клуб. Нису чак ни смели да зуцну док је био тренер, осим ако им сер Алекс то није дозволио. Сад су развезали језике, само не знам да ли им је Ферги то дозволио“.

Уместо закључка, која баш о Погби.

„Верујем да поседује потенцијал да постане најбољи играч планете на својој позицији. Добар је момак, напорно тренира, хоће да слушанапредује, побеђује, да на свакој утакмици има учинак. То што се дешава ван клуба га не узнемирава, јер кад сте квалитетни као он сви само причају. Да ли позитивно или негативно суштински није ни битно, све док причају“, поручује Златан Ибрахимовић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар