Са ким Нијемци нападају Србију?

Млади, брзи, крвожедни. . . Лев саставио екипу од МИЛИЈАРДУ евра! За оне који тврде да Панцери немају тим. . .

Фудбал 19.03.2019 | 21:45
Са ким Нијемци нападају Србију?
"Желимо да успешно отворимо ново поглавље у немачком репрезентативном фудбалу. И јако нам је важно да утакмици са Србијом приступимо са концентрацијом, мотивом и обавезом од самог почетка. Верујем да можемо да направимо добар резултат, посебно због чињенице да поседујемо снажан и квалитетан играчки кадар. Гледаћемо да тај квалитет преточимо у велике резултате у годинама које долазе"...

Овако је јуче на конференцији за медије говорио тим менаџер репрезентације Немачке Оливер Бироф, који није крио колико је за Панцере важно да направе добре резултате на старту новог циклуса. Немци су направили озбиљан рез после дебакла у Русији. После Марија Гомеза (повукао се из националног тима), Месута Озила (увређен решио да се више не одазива позиву), те Самија Кедире (прецртан после Мундијала),Јоги Лев одрекао се три велике звезде Бајерна (Томас Милер, Матс Хумелс, Џером Боатенг), тако да би екипа у наредном периоду требало да добије потпуно нову физиономију и нове вође.

С обзиром на новонасталу ситуацију (са списка такође изостављени и Емре Џан, који је бриљирао у реваншу против Атлетика, па Јулијан Дракслер...), многи се питају са каквим ће то тимом Немци започети квалификације за ЕУРО, односно пре свега, с каквим ће снагама ударити на Србију. Не брините, неће нам бити лако. Момци које је Лев окупио можда нису на папиру моћни као ови горе наведени асови, али не сумњајте да знају да "терају" лопту. И те како знају. И што је можда још важније - крвожедни су.        

Од чете што је у Бразилу пре пет година постала шампион света ту су још само три војника - Мануел Нојер, Тони Крос и Матијас Гинтер. Екипа је значајно подмлађена и углавном је чине младе звезде Бундеслиге, појачане Кросом и неколицином играча из Премијер лиге. Они што немачки шампионат не прате помно можда за неке од ових момака нису ни чули, па ћемо због тога покушати да их укратко представимо и покушамо да дођемо до најбољих 11. 

МАНУЕЛ НОЈЕР (Бајерн Минхен)

У последње време доста киксева. Статистичари су израчунали да је крив за најмање шест голова које је Бајерн примио ове сезоне, а то је за голмана такве класе превише. Најновију грешку направио је против Ливерпула, када га је Садио Мане преварио и дао му гол за 0:1. Без обзира на свет Лев му верује и тврди да је он и даље његов избор број један. 

МАРК АНДРЕ ТЕР ШТЕГЕН (Барселона)

Месецима већ брани на светском нивоу. Барсин херој на претпоследњем Ел Клаиску. Спреман да се бори за немачку "јединицу".  

КЕВИН ТРАП (Ајнтрахт)

Са Ајнтрахтом прави чуда ове сезоне, у Европи пре свега. На четири претходне утакмице није примио гол. 

ЏОШУА КИМИХ (Бајерн Минхен)

Сазрео у потпуности у својој 24, многи га сматрају најбољим десним беком на свету. Може да игра и у везном реду. Ове сезоне наместио 14 голова и сам постигао два. 

МАТИЈАС ГИНТЕР (Менхенгладбах)

Неизоставни шраф у одбрани Менхенгладбаха. Лев га необично цени због његове разноврсности. Јак на лопти, добар у скоку. Након што су отпали Хумелс и Боатенг требало би да представља бољу половину новог штоперског пара Панцера... 

МАРЦЕЛ ХАЛСТЕНБЕРГ (РБ Лајпциг)

Искусан леви бек, по потреби штопер. Јака лева нога, одлично изводи прекиде и корнере. Само овог пролећа шест асистенција. С обзиром да није позван Јонас Хектор требало би да се бори са Ником Шулцом за место уз леву аут линију.  

ТИЛО КЕРЕР (Пари Сен Жермен)

Још један универзалац у немачком саставу. Момак за кога је Пари Сен Жермен искеширао Шалкеу 37.000.000 евра. Може да игра на свим местима у одбрани, плус задњег везног. Тек су му 22 године. Није добро почео у Паризу, склон је био грешкама, али Тухел му верује, па је и Лев одлучио да му да шансу.  

ЛУКАС КЛОСТЕРМАН (РБ Лајпциг)

Још један млад играч (22 године) и једно од најмање познатих имена на списку. Клостерман је најбржи играч РБ Лајпцига (прелази 30 метара за 3,7 секунди), опасан по десној страни. Природна позиција му је уз десни бок, али може да одговори и по левој страни, чак и на штоперу. Ове сезоне три гола и три асистенције, доста дуго га мучиле повреде...   

АНТОНИО РИДИГЕР (Челси)

Стандардан у Челсију код Сарија. Вероватно ће се борити са Зулеом за место уз Матијаса Гинтера у задњој линији. Када Лев буде играо са тројицом назад вероватно ће бити стартер на левој страни... 

НИКО ШУЛЦ (Хофенхајм)

Игра изванредно у Хофенхајму ове сезоне. Истиснуо Хектора из селекције Панцера. Вероватно ће имати малу предност у односу на Халстенберга. 

НИКЛАС ШТАРК (Херта)

Страшна форма, незамењив на штоперској позицији у Херти. И он има само 23 године, а тржишна цену му прелази 20.000.000 евра. Борусија из Дортмунда већ је ставила шапу на овог момка. Уколико би Лев одлучивао сходно форми, вероватно би био стартер против Србије.  

НИКЛАС ЗУЛЕ (Бајерн Минхен)

Колеге из Немачке су убеђене - нови шеф одбране у репрезентацији. Биће довољно. 

ЏОНАТАН ТА (Бајер Леверкузен)

Стандардан у Леверкузену, снажан штопер који ће своју шансу чекати са клупе...

ЈУЛИЈАН БРАНТ (Бајер Леверкузен)

Један од највећих креативаца у овој екипи. Са 22 године заједно са Каијем Хаверцом предводи Бајер Леверкузен. Опасан када игра у средини, још опаснији по левом крилу. Сјајан осећај за пас... Ове сезоне седам голова и 13 асистенција. Тржишна цена преко 50.000.000 евра. 

МАКС ЕГЕШТАЈН (Вердер Бремен)

Његова најбоља сезона откако је постао професионалац. Награђен је позивом за одличне игре ове сезоне (шест голова и пет асистенција), поседује снажан шут и добар је у дефанзиви. Ипак и даље иза Горецке, рецимо, када говоримо о позицијама на средини терена.  

СЕРЖ ГНАБРИ (Бајерн Минхен)

Неће бити у комбинацији за утакмицу против Србије због прехладе, али ради се о крилу на које најозбиљније рачунају и у Бајерну и у националном тиму. 

ЛЕОН ГОРЕЦКА (Бајерн Минхен)

Само на моменте показује због чега га је Бајерн довео да гради нову средину терена око њега. Када игра - разбија, постиже по два гола, када га нема - нема га по неколико утакмица. Сјајан на Купу конфедерација уочи Мундијала у Русији. Показао да може да буде вођа... 

ИЛКАЈ ГУНДОГАН (Манчестер Сити)

У Манчестер Ситију он је Гвардиолина продужена рука на терену. Један од најискуснијих у овом тиму са 28 година. Уз Кроса вероватно ће чинити срце везног реда...

КАИ ХАВЕРЦ (Бајер Леверкузен)

Будућност немачког, европског и светског фудбала. Момак је тек напунио 19 година, а већ има 100 утакмица у Бундеслиги, 21 постигнут гол и 22 асистенције?! Тржишна вредност му је око 70.000.000 евра. Ове сезоне 13 голова и седам асистенција, сјајна форма. У Леверкузену све се врти око њега и Бранта. Убрзо ће постати стандардан и код Лева, не сумњајте у то.  

ТОНИ КРОС (Реал Мадрид)

Можда нема сезону из снова у Реалу, али у овом немачком тиму најјаче је име. И највећи ауторитет. Вероватно једини сигуран стартер и за среду и за све наредне утакмице Панцера.  

МАРКО РОЈС (Дортмунд)

Када је здрав и игра како уме, један од најбољих офанзивних везиста на свету. Ове сезоне и поред свих повреда чак 19 голова и 10 асистенција. За нас би било најбоље да у среду Ројс устане на леву ногу...

ЛЕРОЈ САНЕ (Манчестер Сити)

Један од најбољих играча не само у Манчестер Ситију него у читавој Премијер лиги - 14 постигнутих и 17 искреираних голова у свим такмичењима од почетка сезоне. Јоги Лев индиректно је признао грешку што га није повео у Русију. Биће занимљиво видети како ће сарађивати са Ројсом. Ако буде "одглумио" Санча биће то страшан тандем. 

ТИМО ВЕРНЕР (РБ Лајпциг)

Немачки пројекат за првог шпица у наредним годинама у великој је кризи. Неколико утакмица овог пролећа није играо због повреде, грипа и инфекција, а ту су и проблеми око преговора о продужетку сарадње са Лајпцигом. Прошлог викенда дао је први гол у 2019. години. Без обзира на све, очекује се да буде стартер против Србије, а онда и касније током квалификација. Јер Немачка бољег нападача тренутно нема. 

Како ће изгледати Левових стартних 11? Врло тешко питање. Али можемо да покушамо: Формација 4-2-3-1:Нојер - Кимих, Гинтер (Штарк), Зуле, Шулц (Халстенберг) - Крос, Гундоган - Брант, Ројс, Сане - Вернер.  У формацији 3-4-3, коју је Јоги Лев користио на последњој утакмици против Холандије, стартних 11 могло би овако да изгледа: Нојер - Гинтер, Зуле, Ридигер - Кимих, Крос, Гундоган, Шулц - Сане, Вернер, Ројс.



Колико је нови немачки тим заиста снажан видећемо у среду увече на терену стадиона у Волфзбургу. До тада два занимљива податка: овај састав Јоакима Лева спада у најмађе у Европи са просеком година тек нешто изнад 25 (светски шампиони Французи имају просек преко 26, као и Србија), а у исто време сврстава се и у најскупље. Рачунајући све играче са списка и њихове цене по Трансфермакту, овај тим има вредност већу од МИЛИЈАРДУ евра - прецизно 1.020.000.000!    

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Са

20.03.2019 05:26

Младеном К. губимо, то је сигурно ! Тај тренер нам унисти тим. Стално неки изговори, те ово те оно. А своје греске не види или неце да види. Имамо прилику Нијемце да средимо, али не мозе ту је МК. И нервирање нам само остаје ! Стета добре играце имамо !!! **** Волим Србију **** ! ! ! Али је мука са МК, докле висе ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анализа

20.03.2019 08:35

Нијемци имају доброг тренера и просјецан тим. Србија има лосег тренера и добар тим. И опет нам тренирају зивце ови у ФсС !

ОДГОВОРИТЕ