Sa kim Nijemci napadaju Srbiju?

Mladi, brzi, krvožedni. . . Lev sastavio ekipu od MILIJARDU evra! Za one koji tvrde da Panceri nemaju tim. . .

Fudbal 19.03.2019 | 21:45
Sa kim Nijemci napadaju Srbiju?
"Želimo da uspešno otvorimo novo poglavlje u nemačkom reprezentativnom fudbalu. I jako nam je važno da utakmici sa Srbijom pristupimo sa koncentracijom, motivom i obavezom od samog početka. Verujem da možemo da napravimo dobar rezultat, posebno zbog činjenice da posedujemo snažan i kvalitetan igrački kadar. Gledaćemo da taj kvalitet pretočimo u velike rezultate u godinama koje dolaze"...

Ovako je juče na konferenciji za medije govorio tim menadžer reprezentacije Nemačke Oliver Birof, koji nije krio koliko je za Pancere važno da naprave dobre rezultate na startu novog ciklusa. Nemci su napravili ozbiljan rez posle debakla u Rusiji. Posle Marija Gomeza (povukao se iz nacionalnog tima), Mesuta Ozila (uvređen rešio da se više ne odaziva pozivu), te Samija Kedire (precrtan posle Mundijala),Jogi Lev odrekao se tri velike zvezde Bajerna (Tomas Miler, Mats Humels, Džerom Boateng), tako da bi ekipa u narednom periodu trebalo da dobije potpuno novu fizionomiju i nove vođe.

S obzirom na novonastalu situaciju (sa spiska takođe izostavljeni i Emre Džan, koji je briljirao u revanšu protiv Atletika, pa Julijan Draksler...), mnogi se pitaju sa kakvim će to timom Nemci započeti kvalifikacije za EURO, odnosno pre svega, s kakvim će snagama udariti na Srbiju. Ne brinite, neće nam biti lako. Momci koje je Lev okupio možda nisu na papiru moćni kao ovi gore navedeni asovi, ali ne sumnjajte da znaju da "teraju" loptu. I te kako znaju. I što je možda još važnije - krvožedni su.        

Od čete što je u Brazilu pre pet godina postala šampion sveta tu su još samo tri vojnika - Manuel Nojer, Toni Kros i Matijas Ginter. Ekipa je značajno podmlađena i uglavnom je čine mlade zvezde Bundeslige, pojačane Krosom i nekolicinom igrača iz Premijer lige. Oni što nemački šampionat ne prate pomno možda za neke od ovih momaka nisu ni čuli, pa ćemo zbog toga pokušati da ih ukratko predstavimo i pokušamo da dođemo do najboljih 11. 

MANUEL NOJER (Bajern Minhen)

U poslednje vreme dosta kikseva. Statističari su izračunali da je kriv za najmanje šest golova koje je Bajern primio ove sezone, a to je za golmana takve klase previše. Najnoviju grešku napravio je protiv Liverpula, kada ga je Sadio Mane prevario i dao mu gol za 0:1. Bez obzira na svet Lev mu veruje i tvrdi da je on i dalje njegov izbor broj jedan. 

MARK ANDRE TER ŠTEGEN (Barselona)

Mesecima već brani na svetskom nivou. Barsin heroj na pretposlednjem El Klaisku. Spreman da se bori za nemačku "jedinicu".  

KEVIN TRAP (Ajntraht)

Sa Ajntrahtom pravi čuda ove sezone, u Evropi pre svega. Na četiri prethodne utakmice nije primio gol. 

DŽOŠUA KIMIH (Bajern Minhen)

Sazreo u potpunosti u svojoj 24, mnogi ga smatraju najboljim desnim bekom na svetu. Može da igra i u veznom redu. Ove sezone namestio 14 golova i sam postigao dva. 

MATIJAS GINTER (Menhengladbah)

Neizostavni šraf u odbrani Menhengladbaha. Lev ga neobično ceni zbog njegove raznovrsnosti. Jak na lopti, dobar u skoku. Nakon što su otpali Humels i Boateng trebalo bi da predstavlja bolju polovinu novog štoperskog para Pancera... 

MARCEL HALSTENBERG (RB Lajpcig)

Iskusan levi bek, po potrebi štoper. Jaka leva noga, odlično izvodi prekide i kornere. Samo ovog proleća šest asistencija. S obzirom da nije pozvan Jonas Hektor trebalo bi da se bori sa Nikom Šulcom za mesto uz levu aut liniju.  

TILO KERER (Pari Sen Žermen)

Još jedan univerzalac u nemačkom sastavu. Momak za koga je Pari Sen Žermen iskeširao Šalkeu 37.000.000 evra. Može da igra na svim mestima u odbrani, plus zadnjeg veznog. Tek su mu 22 godine. Nije dobro počeo u Parizu, sklon je bio greškama, ali Tuhel mu veruje, pa je i Lev odlučio da mu da šansu.  

LUKAS KLOSTERMAN (RB Lajpcig)

Još jedan mlad igrač (22 godine) i jedno od najmanje poznatih imena na spisku. Klosterman je najbrži igrač RB Lajpciga (prelazi 30 metara za 3,7 sekundi), opasan po desnoj strani. Prirodna pozicija mu je uz desni bok, ali može da odgovori i po levoj strani, čak i na štoperu. Ove sezone tri gola i tri asistencije, dosta dugo ga mučile povrede...   

ANTONIO RIDIGER (Čelsi)

Standardan u Čelsiju kod Sarija. Verovatno će se boriti sa Zuleom za mesto uz Matijasa Gintera u zadnjoj liniji. Kada Lev bude igrao sa trojicom nazad verovatno će biti starter na levoj strani... 

NIKO ŠULC (Hofenhajm)

Igra izvanredno u Hofenhajmu ove sezone. Istisnuo Hektora iz selekcije Pancera. Verovatno će imati malu prednost u odnosu na Halstenberga. 

NIKLAS ŠTARK (Herta)

Strašna forma, nezamenjiv na štoperskoj poziciji u Herti. I on ima samo 23 godine, a tržišna cenu mu prelazi 20.000.000 evra. Borusija iz Dortmunda već je stavila šapu na ovog momka. Ukoliko bi Lev odlučivao shodno formi, verovatno bi bio starter protiv Srbije.  

NIKLAS ZULE (Bajern Minhen)

Kolege iz Nemačke su ubeđene - novi šef odbrane u reprezentaciji. Biće dovoljno. 

DŽONATAN TA (Bajer Leverkuzen)

Standardan u Leverkuzenu, snažan štoper koji će svoju šansu čekati sa klupe...

JULIJAN BRANT (Bajer Leverkuzen)

Jedan od najvećih kreativaca u ovoj ekipi. Sa 22 godine zajedno sa Kaijem Havercom predvodi Bajer Leverkuzen. Opasan kada igra u sredini, još opasniji po levom krilu. Sjajan osećaj za pas... Ove sezone sedam golova i 13 asistencija. Tržišna cena preko 50.000.000 evra. 

MAKS EGEŠTAJN (Verder Bremen)

Njegova najbolja sezona otkako je postao profesionalac. Nagrađen je pozivom za odlične igre ove sezone (šest golova i pet asistencija), poseduje snažan šut i dobar je u defanzivi. Ipak i dalje iza Gorecke, recimo, kada govorimo o pozicijama na sredini terena.  

SERŽ GNABRI (Bajern Minhen)

Neće biti u kombinaciji za utakmicu protiv Srbije zbog prehlade, ali radi se o krilu na koje najozbiljnije računaju i u Bajernu i u nacionalnom timu. 

LEON GORECKA (Bajern Minhen)

Samo na momente pokazuje zbog čega ga je Bajern doveo da gradi novu sredinu terena oko njega. Kada igra - razbija, postiže po dva gola, kada ga nema - nema ga po nekoliko utakmica. Sjajan na Kupu konfederacija uoči Mundijala u Rusiji. Pokazao da može da bude vođa... 

ILKAJ GUNDOGAN (Mančester Siti)

U Mančester Sitiju on je Gvardiolina produžena ruka na terenu. Jedan od najiskusnijih u ovom timu sa 28 godina. Uz Krosa verovatno će činiti srce veznog reda...

KAI HAVERC (Bajer Leverkuzen)

Budućnost nemačkog, evropskog i svetskog fudbala. Momak je tek napunio 19 godina, a već ima 100 utakmica u Bundesligi, 21 postignut gol i 22 asistencije?! Tržišna vrednost mu je oko 70.000.000 evra. Ove sezone 13 golova i sedam asistencija, sjajna forma. U Leverkuzenu sve se vrti oko njega i Branta. Ubrzo će postati standardan i kod Leva, ne sumnjajte u to.  

TONI KROS (Real Madrid)

Možda nema sezonu iz snova u Realu, ali u ovom nemačkom timu najjače je ime. I najveći autoritet. Verovatno jedini siguran starter i za sredu i za sve naredne utakmice Pancera.  

MARKO ROJS (Dortmund)

Kada je zdrav i igra kako ume, jedan od najboljih ofanzivnih vezista na svetu. Ove sezone i pored svih povreda čak 19 golova i 10 asistencija. Za nas bi bilo najbolje da u sredu Rojs ustane na levu nogu...

LEROJ SANE (Mančester Siti)

Jedan od najboljih igrača ne samo u Mančester Sitiju nego u čitavoj Premijer ligi - 14 postignutih i 17 iskreiranih golova u svim takmičenjima od početka sezone. Jogi Lev indirektno je priznao grešku što ga nije poveo u Rusiju. Biće zanimljivo videti kako će sarađivati sa Rojsom. Ako bude "odglumio" Sanča biće to strašan tandem. 

TIMO VERNER (RB Lajpcig)

Nemački projekat za prvog špica u narednim godinama u velikoj je krizi. Nekoliko utakmica ovog proleća nije igrao zbog povrede, gripa i infekcija, a tu su i problemi oko pregovora o produžetku saradnje sa Lajpcigom. Prošlog vikenda dao je prvi gol u 2019. godini. Bez obzira na sve, očekuje se da bude starter protiv Srbije, a onda i kasnije tokom kvalifikacija. Jer Nemačka boljeg napadača trenutno nema. 

Kako će izgledati Levovih startnih 11? Vrlo teško pitanje. Ali možemo da pokušamo: Formacija 4-2-3-1:Nojer - Kimih, Ginter (Štark), Zule, Šulc (Halstenberg) - Kros, Gundogan - Brant, Rojs, Sane - Verner.  U formaciji 3-4-3, koju je Jogi Lev koristio na poslednjoj utakmici protiv Holandije, startnih 11 moglo bi ovako da izgleda: Nojer - Ginter, Zule, Ridiger - Kimih, Kros, Gundogan, Šulc - Sane, Verner, Rojs.



Koliko je novi nemački tim zaista snažan videćemo u sredu uveče na terenu stadiona u Volfzburgu. Do tada dva zanimljiva podatka: ovaj sastav Joakima Leva spada u najmađe u Evropi sa prosekom godina tek nešto iznad 25 (svetski šampioni Francuzi imaju prosek preko 26, kao i Srbija), a u isto vreme svrstava se i u najskuplje. Računajući sve igrače sa spiska i njihove cene po Transfermaktu, ovaj tim ima vrednost veću od MILIJARDU evra - precizno 1.020.000.000!    

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sa

20.03.2019 05:26

Mladenom K. gubimo, to je sigurno ! Taj trener nam unisti tim. Stalno neki izgovori, te ovo te ono. A svoje greske ne vidi ili nece da vidi. Imamo priliku Nijemce da sredimo, ali ne moze tu je MK. I nerviranje nam samo ostaje ! Steta dobre igrace imamo !!! **** Volim Srbiju **** ! ! ! Ali je muka sa MK, dokle vise ?

ODGOVORITE
Name

Analiza

20.03.2019 08:35

Nijemci imaju dobrog trenera i prosjecan tim. Srbija ima loseg trenera i dobar tim. I opet nam treniraju zivce ovi u FsS !

ODGOVORITE