Интервју - ''Меси са Дрине'': И ЕУРО и ЛШ!

Млади везиста за МОНДО изнео очекивања пред нове изазове са репрезентацијом Србије, а говорио је и о фантастичној сезони са Хетафеом.

Фудбал 19.03.2019 | 21:30
Интервју - ''Меси са Дрине'': И ЕУРО и ЛШ!
Репрезентативци Србије од понедељка су поново на окупу. Међу њима и Немања Максимовић, 24-годишњи везиста Хетафеа, тима који је ове сезоне хит Примере.

Клуб из предграђа Мадрида десет кола пре краја првенства налази се на високој четвртој позицији, односно има историјску шансу да избори директан пласман у Лигу шампиона.

О тој теми МОНДО је разговарао са једним од најмлађих, али и најстандарнијих првотимаца Хетафеа ове сезоне, а шта нам је испричао моћи ћете да прочитате када се репрезентативна пауза приближи крају. 

Тренутно, у првом плану су утакмице "орлова" против Немачке (среда) и Португала (понедељак). Прва је пријатељска, друга квалификациона за Европско првенство, али Максимовић не прави разлику.

"Утакмица са Немачком је пријатељска, али ми ћемо је посматрати као да је за бодове. Желимо што бољи резултат из ове две утакмице, наравно, посебно против Португала. Желимо победу, мада искрено и нерешен резултат не би био лош, али не размишљамо о томе. Идемо по три бода и надам се да ћемо успети да их освојимо", истакао је момак који је имао максималну минутажу у Лиги нација, одигравши од почетка до краја свих шест дула са Румунијом, Црном Гором и Литванијом.

Дуел са Португалом је 25. марта у Лисабону и први је у квалификацијама за предстојећи континентални шампионат 2020. године, који ће бити специфичан по томе што ће се утакмице играти у 12 различитих држава.

Свесни да је утисак на старту веома важан, као и да им долази јак противник, Португалци су одлучили да Србију дочекају са Кристијаном Роналдом у тиму, иако је ас Јувентуса пропустио утакмицу против Ђенове минулог викенда (у којој су Торинези поражени 0:2).

"Роналдо је један од најбољих играча на свету и сигурно да је Португал много јачи са њим, али и без њега реч је о сјајној екипи. Имају много квалитетних играча, знамо у чему су добру, али знамо и њихове мане. Трудићемо се да их искористимо и извучемо позитиван резултат", прижељкује Максимовић пред дуел са актуелним европским прваком.

На хипотетичко питање, шта ако би морао да бира између пласмана са Хетафеом у Лигу шампиона и Србијом на ЕУРО, један од јунака "орлића" 2015. у освајању злата на Светском првенству за играче до 20 година, стрелац одлучујућег поготка за 2:1 против Бразила у финалу, дипломатски је одговорио:

"Јако тешко питање. Волео бих и да идем на Европско првенство и да играм Лигу шампиона. Трудићу се да тако и буде, а видећемо када прође сезона у клубу и када се заврше квалификације са репрезентацијом да ли су жеље биле реалне".

Нама остаје само да Немањи Максимовићу пожелимо срећу у остваривању оба циља.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар