Intervju - ''Mesi sa Drine'': I EURO i LŠ!

Mladi vezista za MONDO izneo očekivanja pred nove izazove sa reprezentacijom Srbije, a govorio je i o fantastičnoj sezoni sa Hetafeom.

Fudbal 19.03.2019 | 21:30
Intervju - ''Mesi sa Drine'': I EURO i LŠ!
Reprezentativci Srbije od ponedeljka su ponovo na okupu. Među njima i Nemanja Maksimović, 24-godišnji vezista Hetafea, tima koji je ove sezone hit Primere.

Klub iz predgrađa Madrida deset kola pre kraja prvenstva nalazi se na visokoj četvrtoj poziciji, odnosno ima istorijsku šansu da izbori direktan plasman u Ligu šampiona.

O toj temi MONDO je razgovarao sa jednim od najmlađih, ali i najstandarnijih prvotimaca Hetafea ove sezone, a šta nam je ispričao moći ćete da pročitate kada se reprezentativna pauza približi kraju. 

Trenutno, u prvom planu su utakmice "orlova" protiv Nemačke (sreda) i Portugala (ponedeljak). Prva je prijateljska, druga kvalifikaciona za Evropsko prvenstvo, ali Maksimović ne pravi razliku.

"Utakmica sa Nemačkom je prijateljska, ali mi ćemo je posmatrati kao da je za bodove. Želimo što bolji rezultat iz ove dve utakmice, naravno, posebno protiv Portugala. Želimo pobedu, mada iskreno i nerešen rezultat ne bi bio loš, ali ne razmišljamo o tome. Idemo po tri boda i nadam se da ćemo uspeti da ih osvojimo", istakao je momak koji je imao maksimalnu minutažu u Ligi nacija, odigravši od početka do kraja svih šest dula sa Rumunijom, Crnom Gorom i Litvanijom.

Duel sa Portugalom je 25. marta u Lisabonu i prvi je u kvalifikacijama za predstojeći kontinentalni šampionat 2020. godine, koji će biti specifičan po tome što će se utakmice igrati u 12 različitih država.

Svesni da je utisak na startu veoma važan, kao i da im dolazi jak protivnik, Portugalci su odlučili da Srbiju dočekaju sa Kristijanom Ronaldom u timu, iako je as Juventusa propustio utakmicu protiv Đenove minulog vikenda (u kojoj su Torinezi poraženi 0:2).

"Ronaldo je jedan od najboljih igrača na svetu i sigurno da je Portugal mnogo jači sa njim, ali i bez njega reč je o sjajnoj ekipi. Imaju mnogo kvalitetnih igrača, znamo u čemu su dobru, ali znamo i njihove mane. Trudićemo se da ih iskoristimo i izvučemo pozitivan rezultat", priželjkuje Maksimović pred duel sa aktuelnim evropskim prvakom.

Na hipotetičko pitanje, šta ako bi morao da bira između plasmana sa Hetafeom u Ligu šampiona i Srbijom na EURO, jedan od junaka "orlića" 2015. u osvajanju zlata na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, strelac odlučujućeg pogotka za 2:1 protiv Brazila u finalu, diplomatski je odgovorio:

"Jako teško pitanje. Voleo bih i da idem na Evropsko prvenstvo i da igram Ligu šampiona. Trudiću se da tako i bude, a videćemo kada prođe sezona u klubu i kada se završe kvalifikacije sa reprezentacijom da li su želje bile realne".

Nama ostaje samo da Nemanji Maksimoviću poželimo sreću u ostvarivanju oba cilja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar