Како се голман спрема за Роналда? Ништа лакше!

"Очекуј све", порука је Марка Дмитровића пред дуел са Кристијаном Роналдом.

Фудбал 19.03.2019 | 21:15
Како се голман спрема за Роналда? Ништа лакше!
Ко год буде на голу Србије - биће пред великим изазовима!

Већ у најави утакмица против два велика европска тима, јасно је да ће Марко Дмитровић, Предраг Рајковић или Никола Васиљевић имати пуне руке посла...

Прво "орлове" очекује гостовање Немачкој (20. март, 20.45), где ће "панцери" бити и те како мотивисани пошто су на новом почетку, иако је у питању пријатељска утакмица, док потом следи старт квалификација за Европско првенство и дуел са Португалом (25. март, 20.45).

Говорећи јутрос за медије пред лет у Волфсбург, Марко Дмитровић, најстандарднији у Лиги нација, казао је да су обе екипе квалитетније од нас, али да то не треба да их плаши.

Истакао је да површно прати Бундес лигу, али да су анализе урађене и да ће репрезентативци бити добро обавештени о томе које су то највеће мане нове Немачке репрезентације, односно где су највеће претње.

"Ко није ту, без њега се мора и може, играћемо као да су сви здрави. Надам се да ће сви да се опораве до понедељка", рекао је Дмитровић о "болници" у репрезентацији.

Ипак, занимљивија је такмичарска утакмица на "Да Лужу" против Португала.

"Позитиван резултат ће бити ветар у леђа ако га остваримо. Најбољи су у групи, све позитивно је корак даље ка циљу, а то је пласман на Европско првенство. Неће бити лако, имају једног од најбољих играча света, прваци су Европе, свако може да створи вишак на сваком делу терена", казао је Марко Дмитровић новинарима на аеродрому.

Тема се сама намеће - Кристијано Роналдо.

"Имао сам прилику да браним већ против њега, ту је можда и најлакша анализа, јер Роналдо може из сваке ситуације да те угрози, на сваки начин. Свуда може да направи вишак, доста му је и пола секунде и створиће шансу. Против њега и Месија је најлакше. Очекуј све, мораш да си спреман 90 минута спремни", казао је голман репрезентације Србије.

АНАЛИЗА ЛА ЛИГЕ

Пошто је другу сезону у Шпанији, Дмитровић познаје поједине репрезентативце Португала. То су Гонзало Гедеш, Нелсон Семедо и Вилијам Карваљо:

"То су три сјајна играча. Гедеш излази из повреде, игра све боље, најскупљи у историји Валенсији, и почиње да оправдава то. Вилијам Карваљо најстандарднији у Бетису, главни играч у Португалу већ годинама. Семедо не игра много у Барси, али има квалитет. Могу да нас казне у свакој секунди".

У дресу Еибара је прошле сезоне два пута Роналдо стајао спрам њега. Оба сусрета је Реал Мадрид добио - на једном је ЦР7 два пута матирао Дмитровића, други пут није успео.

Ипак, снага репрезентације, у коју се враћа први пут од Мундијала, није само он.

"Слажем се да су сјајан колектив. Одиграли су одлично у Лиги нација без њега, али Роналдо ће им донети још 50% побољшања. Велики напредак у игри се очекује. Сигурно много лопти на њега, али добри су и без њега. Ми имамо квалитет, видећемо где има простора да угрозимо. Нису савршени, пробаћемо да то искористимо", закључио је Марко Дмитровић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар