Kako se golman sprema za Ronalda? Ništa lakše!

"Očekuj sve", poruka je Marka Dmitrovića pred duel sa Kristijanom Ronaldom.

Fudbal 19.03.2019 | 21:15
Kako se golman sprema za Ronalda? Ništa lakše!
Ko god bude na golu Srbije - biće pred velikim izazovima!

Već u najavi utakmica protiv dva velika evropska tima, jasno je da će Marko Dmitrović, Predrag Rajković ili Nikola Vasiljević imati pune ruke posla...

Prvo "orlove" očekuje gostovanje Nemačkoj (20. mart, 20.45), gde će "panceri" biti i te kako motivisani pošto su na novom početku, iako je u pitanju prijateljska utakmica, dok potom sledi start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i duel sa Portugalom (25. mart, 20.45).

Govoreći jutros za medije pred let u Volfsburg, Marko Dmitrović, najstandardniji u Ligi nacija, kazao je da su obe ekipe kvalitetnije od nas, ali da to ne treba da ih plaši.

Istakao je da površno prati Bundes ligu, ali da su analize urađene i da će reprezentativci biti dobro obavešteni o tome koje su to najveće mane nove Nemačke reprezentacije, odnosno gde su najveće pretnje.

"Ko nije tu, bez njega se mora i može, igraćemo kao da su svi zdravi. Nadam se da će svi da se oporave do ponedeljka", rekao je Dmitrović o "bolnici" u reprezentaciji.

Ipak, zanimljivija je takmičarska utakmica na "Da Lužu" protiv Portugala.

"Pozitivan rezultat će biti vetar u leđa ako ga ostvarimo. Najbolji su u grupi, sve pozitivno je korak dalje ka cilju, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Neće biti lako, imaju jednog od najboljih igrača sveta, prvaci su Evrope, svako može da stvori višak na svakom delu terena", kazao je Marko Dmitrović novinarima na aerodromu.

Tema se sama nameće - Kristijano Ronaldo.

"Imao sam priliku da branim već protiv njega, tu je možda i najlakša analiza, jer Ronaldo može iz svake situacije da te ugrozi, na svaki način. Svuda može da napravi višak, dosta mu je i pola sekunde i stvoriće šansu. Protiv njega i Mesija je najlakše. Očekuj sve, moraš da si spreman 90 minuta spremni", kazao je golman reprezentacije Srbije.

ANALIZA LA LIGE

Pošto je drugu sezonu u Španiji, Dmitrović poznaje pojedine reprezentativce Portugala. To su Gonzalo Gedeš, Nelson Semedo i Vilijam Karvaljo:

"To su tri sjajna igrača. Gedeš izlazi iz povrede, igra sve bolje, najskuplji u istoriji Valensiji, i počinje da opravdava to. Vilijam Karvaljo najstandardniji u Betisu, glavni igrač u Portugalu već godinama. Semedo ne igra mnogo u Barsi, ali ima kvalitet. Mogu da nas kazne u svakoj sekundi".

U dresu Eibara je prošle sezone dva puta Ronaldo stajao spram njega. Oba susreta je Real Madrid dobio - na jednom je CR7 dva puta matirao Dmitrovića, drugi put nije uspeo.

Ipak, snaga reprezentacije, u koju se vraća prvi put od Mundijala, nije samo on.

"Slažem se da su sjajan kolektiv. Odigrali su odlično u Ligi nacija bez njega, ali Ronaldo će im doneti još 50% poboljšanja. Veliki napredak u igri se očekuje. Sigurno mnogo lopti na njega, ali dobri su i bez njega. Mi imamo kvalitet, videćemo gde ima prostora da ugrozimo. Nisu savršeni, probaćemo da to iskoristimo", zaključio je Marko Dmitrović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar