Преминуо Танасис Јанакопулос...

Члан богате породице Јанакопулос и бивши власник кошаркашког клуба Панатинаикоса, Танасис, преминуо је у уторак у Атини, у 89. години живота.

Кошарка 19.03.2019 | 19:30
Преминуо Танасис Јанакопулос...
Танасис Јанакопулос је премино у болници од последица можданог удара који је доживео пре неколико месеци. Танасис је наџивео своју браћу, Павлоса и Костаса, са којима је био власник Панатинаикоса и многих других организација.

Он је, уз брата Павлоса, био укључен у организацију Панатинаикоса више деценија, као и председник екипе од 2002-2012. године, када је контролу над "зеленим" преузео Павлосов син Димитрис, који је власник екипе и дан данас. 

Он је последњих неколико месеци провео у болници Хигенија у престоници Грчке, где је и умро од последица можданог удара, саопштила је фармацеутска компанија Вианекс, чији је био један од власника.

Танасис Јанакопулос, заједно са братом Павлосом, који је преминуо у јуну прошле године, створили су и 25 година предводили Панатинаикос који је остварио велике успехе.

Под њиховим вођством, од 1987. године до 2012. године, атински клуб освојио је шест титула првака Европе, 13 титула првака Грчке и девет пехара националног купа.

Утицај породице Јанакопулос имао је немерљив значај у грчкој, али и европској кошарци, а ПАО је у њиховом власништву освојио неколико титула првака Европе и дожовео много успеха.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар