Preminuo Tanasis Janakopulos...

Član bogate porodice Janakopulos i bivši vlasnik košarkaškog kluba Panatinaikosa, Tanasis, preminuo je u utorak u Atini, u 89. godini života.

Košarka 19.03.2019 | 19:30
Preminuo Tanasis Janakopulos...
Tanasis Janakopulos je premino u bolnici od posledica moždanog udara koji je doživeo pre nekoliko meseci. Tanasis je nadživeo svoju braću, Pavlosa i Kostasa, sa kojima je bio vlasnik Panatinaikosa i mnogih drugih organizacija.

On je, uz brata Pavlosa, bio uključen u organizaciju Panatinaikosa više decenija, kao i predsednik ekipe od 2002-2012. godine, kada je kontrolu nad "zelenim" preuzeo Pavlosov sin Dimitris, koji je vlasnik ekipe i dan danas. 

On je poslednjih nekoliko meseci proveo u bolnici Higenija u prestonici Grčke, gde je i umro od posledica moždanog udara, saopštila je farmaceutska kompanija Vianeks, čiji je bio jedan od vlasnika.

Tanasis Janakopulos, zajedno sa bratom Pavlosom, koji je preminuo u junu prošle godine, stvorili su i 25 godina predvodili Panatinaikos koji je ostvario velike uspehe.

Pod njihovim vođstvom, od 1987. godine do 2012. godine, atinski klub osvojio je šest titula prvaka Evrope, 13 titula prvaka Grčke i devet pehara nacionalnog kupa.

Uticaj porodice Janakopulos imao je nemerljiv značaj u grčkoj, ali i evropskoj košarci, a PAO je u njihovom vlasništvu osvojio nekoliko titula prvaka Evrope i dožoveo mnogo uspeha.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar