"Делфини" почели припреме за Хрватску и Европа куп

Селектор ватерполо репрезентације Србије, Дејан Савић, позвао је 23 играча за старт припрема у Београду, пред завршни турнир Европа купа у Загребу.  Загревање за Светску лигу. . .  Српска ватерполо репрезентација почетком априла играће на Европа купу у Загребу, који је квалификациони за Светску лигу. Али, пошто је Србија домаћин Светске лиге, онда има само припремни значај за нас.

Остали спортови 19.03.2019 | 18:30
"Делфини" почели припреме за Хрватску и Европа куп
Савић је за тродневне припреме, на базену "Милан Гале Мушкатировић" на Дорћолу, објавио шири списак пред одлазак у Хрватску 4. априла.

На списку су: Гојко Пијетловић (Шабац), Душан Мандић (Про Реко), Виктор Рашовић(Солнок), Сава Ранђеловић (ОСЦ), Милош Ћук (Младост Загреб), Душко Пијетловић (Динамо Москва), Немања Вицо (Триестина), Милан Алексић (Солнок), Никола Јакшић (Ференцварош), Филип Филиповић (Про Реко), Андрија Прлаиновић (Солнок), Стефан Митровић (Ференцварош), Бранислав Митровић (ОСЦ), Димитрије Ристичевић (Катанија), Радомир Драшовић (Спорт менадзмент), Страхиња Рашовић (Егер), Никола Дедовић (Шпандау 04), Ђорђе Лазић (Солнок), Огњен Стојановић (Мишколц), Лазар Добожанов (Раднички), Никола Лукић (Шабац), Петар Велкић (Шабац) и Марко Радовић(Црвена звезда). 

Репрезентација Србије у четврфиналу Европа купа игра против Шпаније, уколико победи састаје се са бољим из дуела Хрватска – Грчка, док су у другом делу костура Италија – Русија и Мађарска – Црна Гора. 

Турнир у Загребу одржава се до 5. до 7. априла и он је квалификациони за финале Светске лиге које ће се од 18. до 23. јуна одржати у Београду. 

Србија је као домаћин аутоматски учесник тог турнира, а у зависности од пласмана националног тима у Загребу у Београд ће стићи три или четири екипе. 

Наиме, ако Србија продје Шпанију за Светску лигу ће се пласирати преостало троје полуфиналиста. У случају да Србија изгуби, у Београд ће путовати прве три екипе из Загреба.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар