"Delfini" počeli pripreme za Hrvatsku i Evropa kup

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, pozvao je 23 igrača za start priprema u Beogradu, pred završni turnir Evropa kupa u Zagrebu.  Zagrevanje za Svetsku ligu. . .  Srpska vaterpolo reprezentacija početkom aprila igraće na Evropa kupu u Zagrebu, koji je kvalifikacioni za Svetsku ligu. Ali, pošto je Srbija domaćin Svetske lige, onda ima samo pripremni značaj za nas.

Ostali sportovi 19.03.2019 | 18:30
"Delfini" počeli pripreme za Hrvatsku i Evropa kup
Savić je za trodnevne pripreme, na bazenu "Milan Gale Muškatirović" na Dorćolu, objavio širi spisak pred odlazak u Hrvatsku 4. aprila.

Na spisku su: Gojko Pijetlović (Šabac), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović(Solnok), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost Zagreb), Duško Pijetlović (Dinamo Moskva), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš), Branislav Mitrović (OSC), Dimitrije Rističević (Katanija), Radomir Drašović (Sport menadzment), Strahinja Rašović (Eger), Nikola Dedović (Špandau 04), Đorđe Lazić (Solnok), Ognjen Stojanović (Miškolc), Lazar Dobožanov (Radnički), Nikola Lukić (Šabac), Petar Velkić (Šabac) i Marko Radović(Crvena zvezda). 

Reprezentacija Srbije u četvrfinalu Evropa kupa igra protiv Španije, ukoliko pobedi sastaje se sa boljim iz duela Hrvatska – Grčka, dok su u drugom delu kostura Italija – Rusija i Mađarska – Crna Gora. 

Turnir u Zagrebu održava se do 5. do 7. aprila i on je kvalifikacioni za finale Svetske lige koje će se od 18. do 23. juna održati u Beogradu. 

Srbija je kao domaćin automatski učesnik tog turnira, a u zavisnosti od plasmana nacionalnog tima u Zagrebu u Beograd će stići tri ili četiri ekipe. 

Naime, ako Srbija prodje Španiju za Svetsku ligu će se plasirati preostalo troje polufinalista. U slučaju da Srbija izgubi, u Beograd će putovati prve tri ekipe iz Zagreba.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar