Де Коло је ускоро слободан играч и то Евролига зна!

Отуда и не треба да чуди што се о одласку Француза пише већ половином марта.

Кошарка 21.03.2019 | 11:30
Де Коло је ускоро слободан играч и то Евролига зна!
Нандо Де Коло ће у јуну постати слободан играч и отуда не треба да чуди што се већ средином марта говори о томе где ће наставити каријеру.

Један од најбољих стрелаца европске кошарке и у 32. години може да бира чији дрес жели да носи у Евролиги, па тако не би требало искључити опцију да ЦСКА изненади заинтересоване ривале и продужи Французу боравак у Москви на још две-три сезоне, али се у исто време чини да је долазак на два и по месеца од истека сарадње наговештај растанка после пет успешних сезона.

Шпански портал Енцестандо објавио је да Реал Мадрид жели да преузме слободног агента и појача спољну линију у којој већ неко време наступа проверен и помало истрошен тандем шутера, Руди Фернандез (33) и Џејси Керол (35).

Могуће да је таква промена потребна и у самом ЦСКА, који се после испраћаја Милоша Теодосића у НБА пре две сезоне појачао Серхијом Родригезом, али и остао на раменима Де Колоа и Корија Хигинса (29).

Француз, који је предводио "армејце" до титуле првака Европе 2016. године просеком од 19,4 поена, 3,6 скокова и пет асистенција, донео је у Москву солидно НБА искуство из игара у Сан Антонио Спарсима и Торонто Репторсима од 2012. до 2014. године, а једна од категорија у којој је био бриљантан у евролигашкој конкуренцији је и извођење слободних бацања у чему никада није био испод 91 одсто на нивоу сезоне.

Он је на 28 мечева у сезони 2016/17 убацио 95,9 одсто шутева са линије пенала.

Евролигу је, додуше, освојио само једном, пре три године у Берлину када је изабран и за МВП играча Фајнал фора.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар