De Kolo je uskoro slobodan igrač i to Evroliga zna!

Otuda i ne treba da čudi što se o odlasku Francuza piše već polovinom marta.

Košarka 21.03.2019 | 11:30
De Kolo je uskoro slobodan igrač i to Evroliga zna!
Nando De Kolo će u junu postati slobodan igrač i otuda ne treba da čudi što se već sredinom marta govori o tome gde će nastaviti karijeru.

Jedan od najboljih strelaca evropske košarke i u 32. godini može da bira čiji dres želi da nosi u Evroligi, pa tako ne bi trebalo isključiti opciju da CSKA iznenadi zainteresovane rivale i produži Francuzu boravak u Moskvi na još dve-tri sezone, ali se u isto vreme čini da je dolazak na dva i po meseca od isteka saradnje nagoveštaj rastanka posle pet uspešnih sezona.

Španski portal Encestando objavio je da Real Madrid želi da preuzme slobodnog agenta i pojača spoljnu liniju u kojoj već neko vreme nastupa proveren i pomalo istrošen tandem šutera, Rudi Fernandez (33) i Džejsi Kerol (35).

Moguće da je takva promena potrebna i u samom CSKA, koji se posle ispraćaja Miloša Teodosića u NBA pre dve sezone pojačao Serhijom Rodrigezom, ali i ostao na ramenima De Koloa i Korija Higinsa (29).

Francuz, koji je predvodio "armejce" do titule prvaka Evrope 2016. godine prosekom od 19,4 poena, 3,6 skokova i pet asistencija, doneo je u Moskvu solidno NBA iskustvo iz igara u San Antonio Sparsima i Toronto Reptorsima od 2012. do 2014. godine, a jedna od kategorija u kojoj je bio briljantan u evroligaškoj konkurenciji je i izvođenje slobodnih bacanja u čemu nikada nije bio ispod 91 odsto na nivou sezone.

On je na 28 mečeva u sezoni 2016/17 ubacio 95,9 odsto šuteva sa linije penala.

Evroligu je, doduše, osvojio samo jednom, pre tri godine u Berlinu kada je izabran i za MVP igrača Fajnal fora.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar