Тако је кад трошиш као руска Волга!

Бирмингем испада у трећу лигу?! Клуб са Сент Ендрјуза у великим проблемима. . .

Фудбал 20.03.2019 | 22:30
Тако је кад трошиш као руска Волга!
Борба за опстанак у Чемпионшипу ненадано би могла да добије још једног члана и то екипу Бирмингема. Разлог је намера челника Енглеске фудбалске лиге да одузму Плавцима чак 12 бодова због кршења одредби финансијског фер-плеја.

Ако се ове најаве обистине биће то највеће одузимање поена неком тиму још од 2007. године када је Лидсу у тадашњој Лиги 1 одузето 15 бодова, а Дејли Мејл пише данас о озбиљном кршењу прописа у случају клуба са Сент Ендрјуза.

Њихови представници ће следећег понедељка бити саслушани у присуству адвоката пред ЕФЛ панелом од којег се очекује да донесе одлуку о одузимању бодова.

Таква одлука би опстанак Плаваца у Чемпионшипу довела у питање пошто пулени Герија Монка тренутно имају 14 бодова више од првог клуба испод црте (Ротерама) и делује да су безбедни у средини табеле.

Бирмингем је направио проблем себи великим трошењем средстава у протеклом периоду, а највеће дугове направили су у време шефовања Ђанфранка Золе и Харија Реднапа, а колико су бахати били нека посведочи и следећи податак - на сваких 100 зарађених фунти трошили су 202!

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар