Tako je kad trošiš kao ruska Volga!

Birmingem ispada u treću ligu?! Klub sa Sent Endrjuza u velikim problemima. . .

Fudbal 20.03.2019 | 22:30
Tako je kad trošiš kao ruska Volga!
Borba za opstanak u Čempionšipu nenadano bi mogla da dobije još jednog člana i to ekipu Birmingema. Razlog je namera čelnika Engleske fudbalske lige da oduzmu Plavcima čak 12 bodova zbog kršenja odredbi finansijskog fer-pleja.

Ako se ove najave obistine biće to najveće oduzimanje poena nekom timu još od 2007. godine kada je Lidsu u tadašnjoj Ligi 1 oduzeto 15 bodova, a Dejli Mejl piše danas o ozbiljnom kršenju propisa u slučaju kluba sa Sent Endrjuza.

Njihovi predstavnici će sledećeg ponedeljka biti saslušani u prisustvu advokata pred EFL panelom od kojeg se očekuje da donese odluku o oduzimanju bodova.

Takva odluka bi opstanak Plavaca u Čempionšipu dovela u pitanje pošto puleni Gerija Monka trenutno imaju 14 bodova više od prvog kluba ispod crte (Roterama) i deluje da su bezbedni u sredini tabele.

Birmingem je napravio problem sebi velikim trošenjem sredstava u proteklom periodu, a najveće dugove napravili su u vreme šefovanja Đanfranka Zole i Harija Rednapa, a koliko su bahati bili neka posvedoči i sledeći podatak - na svakih 100 zarađenih funti trošili su 202!

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar