Дерби Лондона за бисер из Бенфике!

Лисабонски клуб се нада да неће бити активирана клаузула. . .

Фудбал 21.03.2019 | 09:00
Дерби Лондона за бисер из Бенфике!
Лондонски ривали Арсенал и Тотенхем имају исту мету за наредни прелазни роке. У питању је португалски офназивац Жоао Педро Невеш Филипе или скраћено Жота.

Реч је о момку који је пре нешто више од месец дана ушао из Б тима у први састав Бенфике и за само неколико утакмица привукао пажњу из иностранства. Жотин таленат је примећен још пре три гофдине на ЕП за репрезентације до 17 година, када је уврштен у идеалан тим, а потом се доказао ина ЕП за селекције до 19 година прошлог лета. Био је најбољи стрелац Португалаца који су на крају освојили титулу првака Европе.

Бенфика га је једно време „сакривала“ у Б тиму, али по доласку Бруна Лажа (дотадашњи Жотин тренер у Б тиму) на клупу првог тима Орлова је уследила и прекоманда младог офанзивца. Жота игра успешно на позицијама левог крила, полушпица па чак и класичног нападача, а Тотенхем и Арсенал су га скаутирали већ неколико пута и проценили да вреди покушати његов трансфер наредног лета.

Он има уговор са Бенфиком до 2022. године, али и фиксну откупну клаузулу од 30.000.000 евра. За лондонске клубове то није проблем, па зато Бенфика врши притисак на играча да прихвати повишицу, продужи уговор и подигне откупну клаузулу. Ипак, ако он не пристане, а неко од лондонских клубова плати 30.000.000 евра, Бенфика ће морати да капитулира.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар