Derbi Londona za biser iz Benfike!

Lisabonski klub se nada da neće biti aktivirana klauzula. . .

Fudbal 21.03.2019 | 09:00
Derbi Londona za biser iz Benfike!
Londonski rivali Arsenal i Totenhem imaju istu metu za naredni prelazni roke. U pitanju je portugalski ofnazivac Žoao Pedro Neveš Filipe ili skraćeno Žota.

Reč je o momku koji je pre nešto više od mesec dana ušao iz B tima u prvi sastav Benfike i za samo nekoliko utakmica privukao pažnju iz inostranstva. Žotin talenat je primećen još pre tri gofdine na EP za reprezentacije do 17 godina, kada je uvršten u idealan tim, a potom se dokazao ina EP za selekcije do 19 godina prošlog leta. Bio je najbolji strelac Portugalaca koji su na kraju osvojili titulu prvaka Evrope.

Benfika ga je jedno vreme „sakrivala“ u B timu, ali po dolasku Bruna Laža (dotadašnji Žotin trener u B timu) na klupu prvog tima Orlova je usledila i prekomanda mladog ofanzivca. Žota igra uspešno na pozicijama levog krila, polušpica pa čak i klasičnog napadača, a Totenhem i Arsenal su ga skautirali već nekoliko puta i procenili da vredi pokušati njegov transfer narednog leta.

On ima ugovor sa Benfikom do 2022. godine, ali i fiksnu otkupnu klauzulu od 30.000.000 evra. Za londonske klubove to nije problem, pa zato Benfika vrši pritisak na igrača da prihvati povišicu, produži ugovor i podigne otkupnu klauzulu. Ipak, ako on ne pristane, a neko od londonskih klubova plati 30.000.000 evra, Benfika će morati da kapitulira.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar