Повратак универзалног војника Дарка Лазовића...

Могу и на левог бека кад треба, нисам договорио Лацио! Повратник у репрезентацију о промени позиција у Ђенови, победи над Јувентусом, Пјонтеку, уговору који истиче на крају сезоне. . .

Фудбал 19.03.2019 | 19:15
Повратак универзалног војника Дарка Лазовића...
Чекао је, чекао и дочекао. Један од најстандарднијих српских фудбалера у „лигама петице“ је коначно награђен за рад и труд. Дарко Лазовић који је последњих година незамењив у тиму Ђенове се после пола деценије враћа у репрезентацију Србије.

Дан после победе над Јувентусом у Серији А, Лазовић се прикључио табору Орлова у тренинг центру у Старој Пазови, а у разговору за МОЗЗАРТ Спорт је прокоментарисао повратак у репрезентацију, игре у Ђенови, промену позиције, тренутно ситуацију, али и неке ствари које се тичу будућности.  

„Последњи пут сам играо у Бразилу, Друловић је био селектор. Пре тога сам у такмичарским мечевима играо само ону у Шкотској код Михе. Никада нисам био стандардан члан репрезентације, на пример да прођем цео квалификациони циклус...“, каже Лазовић за МОЗЗАРТ Спорт.

Брзоноги Чачанин каже да се од почетка надао повратку у јато Орлова, иако је пре тога размишљао да дигне руке од таквих нада.

„Искрено, потајно сам се надао у претходне четири године јер сам играо стандардно, али у неком тренутку прошле сезоне сам скоро дигао руке од те наде. Био сам стандардан,али позив није долазио. На почетку ове сезоне су ме контактирали људи из ФСС и рекли ми да ће пажљво пратити моје игре. Гледали су ме уживо и то је био додатни мотив да играм још боље за Ђенову“.

Неке ствари су се поклопиле, Лазовић је претходних месеци био међу најстандарднијим играчима Грифона, играо све боље и Крстајићев позив је напокон дошао. У том периоду је Лазовић доживео и промену улоге у екипи Ћезареа Пранделија.

„Променили смо тројицу тренера током сезоне, па је то утицало на промене у игри и на промену моје улоге на терену. Ђеновин заштитини знак претходних година је била формација са тројицом у последњој линији. Доласком Пранедлија почели смо да играмо са четворицом у одбрани“.  

Колико се променила твоја позиција?

„Почео сам сезону као десни спољни у тој формацији, потом сам играо и класичног везног, а код Пранделија сам прешао на леву страну везног реда“.

Како си се снашао са променом стране? Углавном те памтимо као десно крило...

„Искрено, доста добро ми је легла та прекоманда. Чак сам и сам себе изненадио колико добро сам се снашао. Нема ту неке велике разлике. Слично је као када играш крило. Нијансе су између тога да ли си десно или лево крило“.

Да ли можеш да одговориш на позицији класичног левог бека? Ту смо тренутно „најтањи“ с обзиром на повреде Коларова, Родића и Костића...

„Играо сам и класичног левог бека. Ретко, али могу да одрадим и то када треба. Углавном ме је тренер на ту позицију пребацивао у току утакмице када бисмо јурили резултат против слабијих и када је требало да јаче нападнемо. Природна ми је крилна позиција, али могу да играм и повученије на обе стране. У репрезентацији је на позицији левог бека и мали Богосавац. Чим је добио позив, то значи да га је заслужио и да је чекао ову шансу“.

Чекају вас два озбиљна ривала...

„Немачка ће бити доста добра провера. Увек је боље уигравати се и спремати се против најјачих. Они су много јака репрезентација, али и ми имамо добре играче да им се супротставимо. Против најјачих извлачиш оно најбоље из себе. Гостовање Португалцима је још теже јер је такмиачрска утакмица и почетак квалификација. Они су европски прваци, једна од најјачих екипа на свету и не треба терошити речи о њиховим квалитетима“.

Ето нове прилике да се сусретнеш са Роналдом пошто није играо за викедна када сте победили Јувентус. Постали сте прва екипа у Италији која је бацила Јуве на колена ове сезоне. Какав је осећај?

„Стварно велика ствар. Једина смо екипа у сезони коју Јувентус није победио и која је победила њих. Тамо смо одиграли нерешено, а јуче смо их савладали. Истина, били су испражњени после успеха у Лиги шампиона и елиминације Атлетика, али то не умањује нашу победу. Јувентус има 25 врхунских играча, по двојицу на свакој позициј и мислим да би се њихов други тим борио са титулу у Серији А. Битна су нам ова три бода јер су све екипе из доњег дела табеле победиле и било је важно да им одмакнемо“.

Сада је већ редовна појава да узимате бодове Јувентусу. Како их баш ви увек толико намучите?

„Прошле године смо водили 2:0, али смо поражени 2:4. Ипак, сезону пре тога смо им нанели убедљив пораз када је било 3:1 и када смо водили 3:0 после пола сата игре. У последњих пет година смо их победили три пута што ни јачима од нас није полазило за ногом у Серији А“.

Када би тако играли и против слабијих...

„Добро смо почели сезону и побеђивали смо слабије од нас, али онда смо у другом делу сезоне закочили и направили киксеве против Кјева, Фрозинонеа и Парме. Зато нам је било битно да прекинемо ту серију“.

Да ли вас је пореметио одлазак Пјонтека?

„Наравно да нам није било свеједно када је отишао јер је дао 13 голова, али на његово место је дошао Санабрија који је добро почео и давао голове“.

Да ли сте летос могли да претпоставите да ће Пјонтек тако експлодирати пошто је дошао на мала врата из Краковије?

„Искрено, нисмо очекивали одмах када је дошао. Али већ после првих неколико тренинга се видело да ће бити право појачање. Он је шпиц светске класе који даје голове и много ради за екипу. Велики је радник и вратило му се за све. Очекује га велика каријера у Милану“.

Да ли и ти напушташ Ђенову? Римски медији су објавили да си се договорио са Лацијем за крај сезоне.

„Уговор ми истиче на крају сезоне и то је једина истина. Нисам се ништа и ни са ким договорио. Једини клуб са којим преговарам је Ђенова, око продужетка уговора. Видећемо да ли ћемо се и договорити. Овде сам већ четири године, уз Пандева сам играч са најдужим стажом и ваљда је људски да прво разговорам са мојим клубом. Волео бих да останем у Ђенови, навикао сам се на живот овде. Једно дете ми је рођено у Ђенови, друго иде у вртић. Леп је град, на мору, уживам са породицом. Најрадије бих волео да останем у Италији, али видећемо шта ће се десити до краја сезоне“.

Пратиш ли Црвену звезду?

„Наравно. Видим да све иде добро и као сваки навијач надам се дуплој круни после 13 година“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар