Povratak univerzalnog vojnika Darka Lazovića...

Mogu i na levog beka kad treba, nisam dogovorio Lacio! Povratnik u reprezentaciju o promeni pozicija u Đenovi, pobedi nad Juventusom, Pjonteku, ugovoru koji ističe na kraju sezone. . .

Fudbal 19.03.2019 | 19:15
Povratak univerzalnog vojnika Darka Lazovića...
Čekao je, čekao i dočekao. Jedan od najstandardnijih srpskih fudbalera u „ligama petice“ je konačno nagrađen za rad i trud. Darko Lazović koji je poslednjih godina nezamenjiv u timu Đenove se posle pola decenije vraća u reprezentaciju Srbije.

Dan posle pobede nad Juventusom u Seriji A, Lazović se priključio taboru Orlova u trening centru u Staroj Pazovi, a u razgovoru za MOZZART Sport je prokomentarisao povratak u reprezentaciju, igre u Đenovi, promenu pozicije, trenutno situaciju, ali i neke stvari koje se tiču budućnosti.  

„Poslednji put sam igrao u Brazilu, Drulović je bio selektor. Pre toga sam u takmičarskim mečevima igrao samo onu u Škotskoj kod Mihe. Nikada nisam bio standardan član reprezentacije, na primer da prođem ceo kvalifikacioni ciklus...“, kaže Lazović za MOZZART Sport.

Brzonogi Čačanin kaže da se od početka nadao povratku u jato Orlova, iako je pre toga razmišljao da digne ruke od takvih nada.

„Iskreno, potajno sam se nadao u prethodne četiri godine jer sam igrao standardno, ali u nekom trenutku prošle sezone sam skoro digao ruke od te nade. Bio sam standardan,ali poziv nije dolazio. Na početku ove sezone su me kontaktirali ljudi iz FSS i rekli mi da će pažljvo pratiti moje igre. Gledali su me uživo i to je bio dodatni motiv da igram još bolje za Đenovu“.

Neke stvari su se poklopile, Lazović je prethodnih meseci bio među najstandardnijim igračima Grifona, igrao sve bolje i Krstajićev poziv je napokon došao. U tom periodu je Lazović doživeo i promenu uloge u ekipi Ćezarea Prandelija.

„Promenili smo trojicu trenera tokom sezone, pa je to uticalo na promene u igri i na promenu moje uloge na terenu. Đenovin zaštitini znak prethodnih godina je bila formacija sa trojicom u poslednjoj liniji. Dolaskom Pranedlija počeli smo da igramo sa četvoricom u odbrani“.  

Koliko se promenila tvoja pozicija?

„Počeo sam sezonu kao desni spoljni u toj formaciji, potom sam igrao i klasičnog veznog, a kod Prandelija sam prešao na levu stranu veznog reda“.

Kako si se snašao sa promenom strane? Uglavnom te pamtimo kao desno krilo...

„Iskreno, dosta dobro mi je legla ta prekomanda. Čak sam i sam sebe iznenadio koliko dobro sam se snašao. Nema tu neke velike razlike. Slično je kao kada igraš krilo. Nijanse su između toga da li si desno ili levo krilo“.

Da li možeš da odgovoriš na poziciji klasičnog levog beka? Tu smo trenutno „najtanji“ s obzirom na povrede Kolarova, Rodića i Kostića...

„Igrao sam i klasičnog levog beka. Retko, ali mogu da odradim i to kada treba. Uglavnom me je trener na tu poziciju prebacivao u toku utakmice kada bismo jurili rezultat protiv slabijih i kada je trebalo da jače napadnemo. Prirodna mi je krilna pozicija, ali mogu da igram i povučenije na obe strane. U reprezentaciji je na poziciji levog beka i mali Bogosavac. Čim je dobio poziv, to znači da ga je zaslužio i da je čekao ovu šansu“.

Čekaju vas dva ozbiljna rivala...

„Nemačka će biti dosta dobra provera. Uvek je bolje uigravati se i spremati se protiv najjačih. Oni su mnogo jaka reprezentacija, ali i mi imamo dobre igrače da im se suprotstavimo. Protiv najjačih izvlačiš ono najbolje iz sebe. Gostovanje Portugalcima je još teže jer je takmiačrska utakmica i početak kvalifikacija. Oni su evropski prvaci, jedna od najjačih ekipa na svetu i ne treba terošiti reči o njihovim kvalitetima“.

Eto nove prilike da se susretneš sa Ronaldom pošto nije igrao za vikedna kada ste pobedili Juventus. Postali ste prva ekipa u Italiji koja je bacila Juve na kolena ove sezone. Kakav je osećaj?

„Stvarno velika stvar. Jedina smo ekipa u sezoni koju Juventus nije pobedio i koja je pobedila njih. Tamo smo odigrali nerešeno, a juče smo ih savladali. Istina, bili su ispražnjeni posle uspeha u Ligi šampiona i eliminacije Atletika, ali to ne umanjuje našu pobedu. Juventus ima 25 vrhunskih igrača, po dvojicu na svakoj pozicij i mislim da bi se njihov drugi tim borio sa titulu u Seriji A. Bitna su nam ova tri boda jer su sve ekipe iz donjeg dela tabele pobedile i bilo je važno da im odmaknemo“.

Sada je već redovna pojava da uzimate bodove Juventusu. Kako ih baš vi uvek toliko namučite?

„Prošle godine smo vodili 2:0, ali smo poraženi 2:4. Ipak, sezonu pre toga smo im naneli ubedljiv poraz kada je bilo 3:1 i kada smo vodili 3:0 posle pola sata igre. U poslednjih pet godina smo ih pobedili tri puta što ni jačima od nas nije polazilo za nogom u Seriji A“.

Kada bi tako igrali i protiv slabijih...

„Dobro smo počeli sezonu i pobeđivali smo slabije od nas, ali onda smo u drugom delu sezone zakočili i napravili kikseve protiv Kjeva, Frozinonea i Parme. Zato nam je bilo bitno da prekinemo tu seriju“.

Da li vas je poremetio odlazak Pjonteka?

„Naravno da nam nije bilo svejedno kada je otišao jer je dao 13 golova, ali na njegovo mesto je došao Sanabrija koji je dobro počeo i davao golove“.

Da li ste letos mogli da pretpostavite da će Pjontek tako eksplodirati pošto je došao na mala vrata iz Krakovije?

„Iskreno, nismo očekivali odmah kada je došao. Ali već posle prvih nekoliko treninga se videlo da će biti pravo pojačanje. On je špic svetske klase koji daje golove i mnogo radi za ekipu. Veliki je radnik i vratilo mu se za sve. Očekuje ga velika karijera u Milanu“.

Da li i ti napuštaš Đenovu? Rimski mediji su objavili da si se dogovorio sa Lacijem za kraj sezone.

„Ugovor mi ističe na kraju sezone i to je jedina istina. Nisam se ništa i ni sa kim dogovorio. Jedini klub sa kojim pregovaram je Đenova, oko produžetka ugovora. Videćemo da li ćemo se i dogovoriti. Ovde sam već četiri godine, uz Pandeva sam igrač sa najdužim stažom i valjda je ljudski da prvo razgovoram sa mojim klubom. Voleo bih da ostanem u Đenovi, navikao sam se na život ovde. Jedno dete mi je rođeno u Đenovi, drugo ide u vrtić. Lep je grad, na moru, uživam sa porodicom. Najradije bih voleo da ostanem u Italiji, ali videćemo šta će se desiti do kraja sezone“.

Pratiš li Crvenu zvezdu?

„Naravno. Vidim da sve ide dobro i kao svaki navijač nadam se duploj kruni posle 13 godina“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar