Реалу одузимају три трофеја из 2015. године?!

Амерички кошаркаш Маркус Слотер признао да је играо са лажним пасошем Екваторијалне Гвинеје чиме је ослободио место за "неЕУ" играча!

Кошарка 20.03.2019 | 21:30
Реалу одузимају три трофеја из 2015. године?!
У шпанској кошарци тренутно се полако одвија клупко великог скандала који би могао опасно да уздрма Реал Мадрид.

Наиме, три пехара које је Краљевски клуб покупио у сезони 2014/2015, титулу и Куп Шпаније, као и трофеј у Евролиги стављени су под велики знак питања и могло би чак да дође и до одузимања истих. Проблем је у томе што је некадашњи играч Краљевског клуба, Маркус Слотер признао још пре две године да је играо под лажним пасошем. Американац је добио путну исправу Екваторијалне Гвинеје, тако да је сматрам домаћим играчем јер је та афричка држава била шпанска колонија, па се сви њени становници сматрају становницима Шпаније, а самим тим и Европске уније. И тиме је уједно ослобођено једно место за "неЕУ" кошаркаша. Поред тога, Слотер је рекао и да је дао 35.000 долара свом агенту, Ђулијану Аранди да заврши посао, али и да није знао какав је даљи поступак и да ли се крши закон.

Наравно, у питању је велика превара која сигурно није једина... Али о том – потом. Против Слотера је тренутно отворен судски процес, а тужилац према тамошњим законима тражи двоипогодишњу затворску казну за Американца због фалсификовања докумената и корупције.

А ако се докаже да је крив, Реал ће по свему судећи остати без титуле у Шпанији, а  вероватно и купа. А онда ћемо видети шта ће Евролига рећи, јер ће ту бити много незадовољних. И тадашњи наш представник у најјачем континенталном клупском такмичењу, Црвена звезда је играла са Реал Мадридом, а у победи гостију у Комбанк арени у оквиру Топ 16 Слотер је учествовао само са два поена иако је провео скоро 12 минута у игри. Нешто продуктивнији у нападу овај специјалиста за одбрану је био у Мадриду када је против београдских црвено-белих уписао по пет поена, скокова и украдених лопти. И тада је Реал тријумфовао.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар