Realu oduzimaju tri trofeja iz 2015. godine?!

Američki košarkaš Markus Sloter priznao da je igrao sa lažnim pasošem Ekvatorijalne Gvineje čime je oslobodio mesto za "neEU" igrača!

Košarka 20.03.2019 | 21:30
Realu oduzimaju tri trofeja iz 2015. godine?!
U španskoj košarci trenutno se polako odvija klupko velikog skandala koji bi mogao opasno da uzdrma Real Madrid.

Naime, tri pehara koje je Kraljevski klub pokupio u sezoni 2014/2015, titulu i Kup Španije, kao i trofej u Evroligi stavljeni su pod veliki znak pitanja i moglo bi čak da dođe i do oduzimanja istih. Problem je u tome što je nekadašnji igrač Kraljevskog kluba, Markus Sloter priznao još pre dve godine da je igrao pod lažnim pasošem. Amerikanac je dobio putnu ispravu Ekvatorijalne Gvineje, tako da je smatram domaćim igračem jer je ta afrička država bila španska kolonija, pa se svi njeni stanovnici smatraju stanovnicima Španije, a samim tim i Evropske unije. I time je ujedno oslobođeno jedno mesto za "neEU" košarkaša. Pored toga, Sloter je rekao i da je dao 35.000 dolara svom agentu, Đulijanu Arandi da završi posao, ali i da nije znao kakav je dalji postupak i da li se krši zakon.

Naravno, u pitanju je velika prevara koja sigurno nije jedina... Ali o tom – potom. Protiv Slotera je trenutno otvoren sudski proces, a tužilac prema tamošnjim zakonima traži dvoipogodišnju zatvorsku kaznu za Amerikanca zbog falsifikovanja dokumenata i korupcije.

A ako se dokaže da je kriv, Real će po svemu sudeći ostati bez titule u Španiji, a  verovatno i kupa. A onda ćemo videti šta će Evroliga reći, jer će tu biti mnogo nezadovoljnih. I tadašnji naš predstavnik u najjačem kontinentalnom klupskom takmičenju, Crvena zvezda je igrala sa Real Madridom, a u pobedi gostiju u Kombank areni u okviru Top 16 Sloter je učestvovao samo sa dva poena iako je proveo skoro 12 minuta u igri. Nešto produktivniji u napadu ovaj specijalista za odbranu je bio u Madridu kada je protiv beogradskih crveno-belih upisao po pet poena, skokova i ukradenih lopti. I tada je Real trijumfovao.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar