Српска и Србија раде као тим

- Ово је потврда да Српска и Србија раде као тим, те да је сарадња на високом нивоу, казао је данас министар спорта у влади Србије Вања Удовчић.

Република Српска 18.03.2019 | 17:36
Српска и Србија раде као тим
Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић изјавила је данас у Бањалуци да би до краја године требало да буде приведена крају израда новог закона о спорту, те да ће посебан акценат бити стављен на развој школског спорта.

Давидовићева је прије почетка првог састанка радне групе за израду закона о спорту Српске истакла значај развоја школског спорта, како би се створили услови да се што већи број дјеце укључи у спорт и да би се у будућности развијала здрава нација.

"Питање здравствене заштите посебно је осјетљиво, јер садашњим законом није предвиђена адекватна заштита, нарочито када је ријеч о дјеци", рекла је Давидовићева новинарима.

Она је додала да ће се посебна пажња обратити на финансирање спортских савеза и клубова да би били утврђени адекватни критеријуми у овој области."Стручне расправе са којима ћемо почети када буде готова радна верзија нацрта закона спроводићемо у свих шест регија у Републици Српској како бисмо свима које занима ова област дали прилику да дају своје мишљење и циљ нам је да буде што транспарентније", рекла је Давидовићева.

Министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић рекао је да ресорно министарство може знатно да помогне Влади Српске у изради овог веома важног стратешког документа.

"Честитам на храбрости и одлучности за улазак у овај значајан процес, јер се систем спорта развија и усавршава и неопходно је пратити међународне трендове", рекао је Удовичић.

Он је истакао да је овај састанак потврда да Српска и Србија раде као тим, те да је сарадња на високом нивоу.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ветеран БиХ

18.03.2019 20:22

Све је на папиру као и до сада потписано стотине специјалних и паралелних веза а обични грађанин никаквог помака нема.Хрватска није питисала ниједан са својим Хрватима у БиХ па све привилегије имају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

18.03.2019 23:29

Раде супер заједно ..Ови им гурају мигранте ..на црно.

Name

Бањалучанин

18.03.2019 20:37

Уколико се за спорт не буде издвајало више новца него до сада, нови закон неће промијенити доста лоше стање и резултате спорта Српске, поготово врхунског спорта. Срамота је да Бања Лука, која је некадашњој Југославији, па и у Европи била позната као град спорта, нарочито рукомета, бокса,па и фудбала данас то више није, а главни разлог је недостатак новца. А да новац значи много више од било каквих закона, доказ је Игокеа из Александровца, села код Лакташа, која се већ годинама, захваљујући управо новцу већ годинама такмичи у регионалној кошаркашкој АБА лиги.како овај клуб обезбјеђује новац за скуп иностране играче и не баш мале трошкове такмичења, мање више је познато.Довољно је поменути само презиме Додик и све је јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучки берберин

19.03.2019 08:01

Рекет је спортски реквизит. Али и облик финансирања, којечега па и спорта, прилично раширен на овим просторима. И прилично ефикасан реквизит у рукама прецедавајућег. Упраксало се и увјежбало.

Name

роле

18.03.2019 22:04

Ма да, нека РС буде расадник талената за Србију док сви не преселимо у Србију. Имам дојам да је то тако испланирано!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бОЈДО

18.03.2019 23:44

Сигурно неце бити расадник талента ФБИХ, сваки клина маста да игра за Србију! ПАТИ.

Name

Бунга-вунга

18.03.2019 23:40

Ко је ова црна жена поред спортисте Вање? Да ли је то једна од пних Ђокићевих што их помиње посланик Вукановић. По свему судећи не зна се ни јел’ пошла ни јел’ дошла. Каква јој је референтна листа и шта је Перо Ђокић морао да уради да би пронашао такву женску на министарско мјесто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

19.03.2019 07:30

Само напред као један тим, све сто ваља иселисте у Србију. Умјесто да се окупите око своје дрзаве. Костаце вас ово. Зиви били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ