Srpska i Srbija rade kao tim

- Ovo je potvrda da Srpska i Srbija rade kao tim, te da je saradnja na visokom nivou, kazao je danas ministar sporta u vladi Srbije Vanja Udovčić.

Republika Srpska 18.03.2019 | 17:36
Srpska i Srbija rade kao tim
Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Sonja Davidović izjavila je danas u Banjaluci da bi do kraja godine trebalo da bude privedena kraju izrada novog zakona o sportu, te da će poseban akcenat biti stavljen na razvoj školskog sporta.

Davidovićeva je prije početka prvog sastanka radne grupe za izradu zakona o sportu Srpske istakla značaj razvoja školskog sporta, kako bi se stvorili uslovi da se što veći broj djece uključi u sport i da bi se u budućnosti razvijala zdrava nacija.

"Pitanje zdravstvene zaštite posebno je osjetljivo, jer sadašnjim zakonom nije predviđena adekvatna zaštita, naročito kada je riječ o djeci", rekla je Davidovićeva novinarima.

Ona je dodala da će se posebna pažnja obratiti na finansiranje sportskih saveza i klubova da bi bili utvrđeni adekvatni kriterijumi u ovoj oblasti.



"Stručne rasprave sa kojima ćemo početi kada bude gotova radna verzija nacrta zakona sprovodićemo u svih šest regija u Republici Srpskoj kako bismo svima koje zanima ova oblast dali priliku da daju svoje mišljenje i cilj nam je da bude što transparentnije", rekla je Davidovićeva.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić rekao je da resorno ministarstvo može znatno da pomogne Vladi Srpske u izradi ovog veoma važnog strateškog dokumenta.

"Čestitam na hrabrosti i odlučnosti za ulazak u ovaj značajan proces, jer se sistem sporta razvija i usavršava i neophodno je pratiti međunarodne trendove", rekao je Udovičić.

On je istakao da je ovaj sastanak potvrda da Srpska i Srbija rade kao tim, te da je saradnja na visokom nivou.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Veteran BiH

18.03.2019 19:22

Sve je na papiru kao i do sada potpisano stotine specijalnih i paralelnih veza a obični građanin nikakvog pomaka nema.Hrvatska nije pitisala nijedan sa svojim Hrvatima u BiH pa sve privilegije imaju...

ODGOVORITE
Name

Kiki

18.03.2019 22:29

Rade super zajedno ..Ovi im guraju migrante ..na crno.

Name

Banjalučanin

18.03.2019 19:37

Ukoliko se za sport ne bude izdvajalo više novca nego do sada, novi zakon neće promijeniti dosta loše stanje i rezultate sporta Srpske, pogotovo vrhunskog sporta. Sramota je da Banja Luka, koja je nekadašnjoj Jugoslaviji, pa i u Evropi bila poznata kao grad sporta, naročito rukometa, boksa,pa i fudbala danas to više nije, a glavni razlog je nedostatak novca. A da novac znači mnogo više od bilo kakvih zakona, dokaz je Igokea iz Aleksandrovca, sela kod Laktaša, koja se već godinama, zahvaljujući upravo novcu već godinama takmiči u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi.kako ovaj klub obezbjeđuje novac za skup inostrane igrače i ne baš male troškove takmičenja, manje više je poznato.Dovoljno je pomenuti samo prezime Dodik i sve je jasno.

ODGOVORITE
Name

Banjalučki berberin

19.03.2019 07:01

Reket je sportski rekvizit. Ali i oblik finansiranja, koječega pa i sporta, prilično raširen na ovim prostorima. I prilično efikasan rekvizit u rukama precedavajućeg. Upraksalo se i uvježbalo.

Name

role

18.03.2019 21:04

Ma da, neka RS bude rasadnik talenata za Srbiju dok svi ne preselimo u Srbiju. Imam dojam da je to tako isplanirano!

ODGOVORITE
Name

bOJDO

18.03.2019 22:44

Sigurno nece biti rasadnik talenta FBIH, svaki klina masta da igra za Srbiju! PATI.

Name

Bunga-vunga

18.03.2019 22:40

Ko je ova crna žena pored sportiste Vanje? Da li je to jedna od pnih Đokićevih što ih pominje poslanik Vukanović. Po svemu sudeći ne zna se ni jel’ pošla ni jel’ došla. Kakva joj je referentna lista i šta je Pero Đokić morao da uradi da bi pronašao takvu žensku na ministarsko mjesto

ODGOVORITE
Name

Bravo

19.03.2019 06:30

Samo napred kao jedan tim, sve sto valja iseliste u Srbiju. Umjesto da se okupite oko svoje drzave. Kostace vas ovo. Zivi bili pa vidjeli.

ODGOVORITE