Крстајић: Јовић је као Суарес!

Селектор Србије Младен Крстајић причао је за немачке медије уочи почетка квалификација за Европско првенство 2020. године.

Фудбал 20.03.2019 | 12:00
Крстајић: Јовић је као Суарес!
"Орлови" нови квалификациони циклус отварају у Волфсбургу у среду, где ће гостовати Немачкој у пријатељској утакмици.

Фудбалери Србије се у понедељак увече окупљају у Старој Пазови, а већ у уторак путују на гостовање "Елфу".

"За мене је ово остварење сна. Као фудбалер сам био део репрезентације, а сада сам селектор. Налазимо се у квалитетној групи и верујем да ћемо се пласирати на ЕП где нас није било 20 година. Ако то постигнем, мислим да ће ми то бити највећи успех са овим тимом. Имамо комбинацију младих и искусних играча, доста фудбалера са огромним потенцијалом. Права прича за српски фудбал за коју верујем да може да прође", рекао јеКрстајић.

Један од главних адута српског тима биће трио из Ајнтрахта – Лука Јовић, Филип Костић и Мијат Гаћиновић, а немачке медије свакако највише интересује Јовић.

"Сва тројица су се одлично снашла у систему тима из Франкфурта. Њихови индивидуални квалитет никада нису долазили у питање. Показали су и да тројица фудбалера са Балкана могу да играју заједно у истом тиму. Тачније, са Хрватом Антом Ребићем су четворица. Јовић се супербрзо адаптирао на Бундеслигу, брже него што сам очекивао. Могао бих да га упоредим са Луисом Суаресом из Барселоне, Рођени је голгетер, са истанчаним осећајем за лопту. Храбар је и посебно опасан јер не чека прилику, труди се да је сам створи. Једна грешка одбране, и најмања, отвара му довољно простора да постигне гол", рекао је селектор Србије.

"Орлови" ће квалификације за ЕУРО 2020. званично почети 25. марта у Лисабону, где ће гостовати актуелном прваку Старог континента Португалу.

У групи са Србијом и Португалом су још Украјина, Литванија и Луксембург.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар