Прољеће у СЛС: Раднички 6/6, лоша Воша, очајни Партизан!

Пауза у првенству идеална је за сумирање утисака из досадашњег дела пролећне фазе Суперлиге. Ко је у налету форме? Ко ће у плеј-оф, а ко у плеј-аут? Ко има најлакши, а ко најтежи распоред пре поделе бодова? Биће занимљиво!

Фудбал 19.03.2019 | 22:30
Прољеће у СЛС: Раднички 6/6, лоша Воша, очајни Партизан!
Готово две недеље паузе у Суперлиги због обавеза репрезентација, клубови у домаћем првенству требало би да искористе да се максимално добро припреме за три меча истине.

Пред крај "прелиминарне" фазе шампиона Србије и даље је неколико непознаница, тако да је трка за улазак из доњег у горњи део табеле, односно избегавање борбе за опстанак - и даље донекле отворена, иако је јасно ко је на "пол" позицији.

Од раније су плеј-оф обезбедили Звезда, Раднички, Партизан, Чукарички, Младост, практично су то урадили и Напредак и Радник (по 35 бодова), док је Пролетер на "најтањим ногама" (34).

Њих ће у наредна три кола покушати да прескоче Мачва (31 бод), која је освојила већ девет овог пролећа, односно Војводина (30 бодова), која игра катастрофално овог пролећа и заправо је платила цех најтежем распореду до краја прве фазе такмичења.

"Стара дама" је у шест утакмица овог пролећа освојила тек два бода и постигла само један гол (!), и то у поразу, тако да су на "табели пролећа" последњепласирани.

Сличне проблеме попут њих имао је и Напредак, с тим да су се они уз то суочили и са одласцима најбољих играча, тако да су такође освојили само два бода, али им је у теорији довољан још један у сусретима са Партизаном, Младости и Земуном, мада ако конкуренти закажу - у плеј-оф би могли да се пласирају и уз још три пораза у поменутим утакмицама.

Када причамо о најбољим екипама овог пролећа вреди поменути Раднички који има перфектан скор (6/6) и освојених 18 бодова, тако да су смањили заостатак за Црвеном звезду.

Шампион Србије је на зимску паузу отишао са предношћу од девет бодова у односу на Нишлије, али су имали један реми у првих шест пролећних кола - против Партизана, док су значајно увећали разлику испред "вечитог" ривала која сада износи 24 бода.

Партизан је у исподпросечан овог пролећа пошто је у шест утакмица освојио свега седам бодова, уз три пораза, а једини су и који имају другог тренера овог пролећа.

Зоран "Бата" Мирковић је поднео оставку после пораза од Вождовца, улогу вршиоца дужности обавља Жарко Лазетић, док вреди напоменути да је Рад тренера сменио још после завршетка зимских припрема. Отишао је Драган Стевановић, а дошао је Звездан Милошевић.

Остали тимови, чак ни Напредак и Војводина који су у лошој форми, нису мењали шефа стручног штаба, а чини се да то неће урадити ни током репрезентативне паузе.

Такође, на клупи Динама, који је освојио девет бодова овог пролећа, пре тога 10 за читаву јесен, поново седи Драган Антић који је био суспендован, док је ОФК Бачка још зимус вратила Зорана Говедарицу, пошто се тада актуелни шеф Драган Ђорђевић није договорио о даљим корацима у Бачкој Паланци.

То им је помогло пошто су се са седам бодова подигли на табели, док су у најтежој позицији и даље Рад, Динамо и Земун....

Када је у питању борба за плеј-оф, Раднику ће, попут Напретка, такође бити довољан и бод да остане у горњем дому, док се истом сценарију нада и Пролетер.

Могли би да "заврше" посао већ у првом мечу против Бачке на "Карађорђу", потом у госте долази Динамо из Врања, док у последњем колу гостују Црвеној звезди. С обзиром на то да Мачва у првом мечу после паузе игра на "Маракани", већ тада би све могло да буде јасно...

Ипак, питаће се и Војводина која иде у Врање, па у Сурдулицу, док у последњем колу дочекује Партизан, али је извесно да ће Новосађани морати у борбе за опстанак.

Подсетимо, након завршетка 30. кола доћи ће и до поделе бодова, док ће потом тимови играти једном свако са сваким, а последње две екипе ће се преселити у нижи ранг такмичења. Клуб који се нађе на 14. позицији играће плеј-аут меч са победником баража Прве лиге Србије.

РАСПОРЕД ДО КРАЈА "ПРЕЛИМИНАРНЕ" ФАЗЕ СУПЕРЛИГЕ

НАПРЕДАК: Партизан (Д), Младост (Г) и Земун (Д).
РАДНИК: Раднички (Г), Војводина (Д) и Динамо (Г).
МАЧВА: Црвена звезда (Г), Раднички (Д) и Вождовац (Г).
ПРОЛЕТЕР: Бачка (Д), Динамо (Д) и Црвена звезда (Г).
ВОЈВОДИНА: Динамо (Г), Радник (Г) и Партизан (Д).

ТАБЕЛА "ПРОЛЕЋА": Раднички 18 бодова, Црвена звезда 16, Чукарички 11, Спартак 10, Вождовац 9, Мачва 9,  Младост 9, Динамо 9, Партизан 7, Бачка 7, Радник 7, Пролетер 6, Рад 5, Земун 3, Напредак 2, Војводина 2.

ТАБЕЛА СУПЕРЛИГЕ ПОСЛЕ 27. КОЛА: Црвена звезда 75, Раднички 68, Партизан 51, Чукарички 50, Младост 42, Напредак 35, Радник 35, Пролетер 34 (плеј-оф), Мачва 31, Војводина 30, Спартак 29, Вождовац 28, Бачка 25, Рад 21, Динамо 19, Земун 18.

НАЈБОЉИ СТРЕЛЦИ СУПЕРЛИГЕ:

Нермин Хаскић (Раднички) - 17 голова
Рикардо Гомеш (Партизан) - 14
Алекса Вукановић (Напредак/Звезда) - 12
Ел Фарду Бен (Црвена звезда) - 12
Александар Пејовић (Младост) - 10
Огњен Мудрински (Чукарички) - 10

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар