Нема умора код Хардена: Хоће треће злато са САД!

"Не добијају сви ову прилику и ово је једно од највећих признања које можете да добијете у кошарци", поручио је Џејмс Харден.

Кошарка 20.03.2019 | 11:30
Нема умора код Хардена: Хоће треће злато са САД!
И пре него што селектор Сједињених Америчких Држава Грег Поповић саопшти списак за предстојећи Мундобаскет у Кини, јасно је да је његова екипа већ фаворит.

Толико сјајних кошаркаша има на располагању искусни стратег да ће бити на слатким мукама при избору најбољих 12, мада ће сигурно бити оних који ће тражити "поштеду", а један од њих дефинитивно неће бити и Џејмс Харден (29).

Феноменални бек Хјустона игра МВП сезону у НБА пошто просечно бележи 35,9 поена, 6,4 скокова и 7,6 асистенција, чека га плеј-оф, али умор је већ заборавио.

"Наравно да хоћу да играм за САД", одлучно је казао "Брада".

"То је прилика да представите у најбољем светлу своју земљу и да се забавите играјући кошарку. То је нешто што волим да радим, ако ме позову - бићу тамо. Не добијају сви ову прилику и ово је једно од највећих признања које можете да добијете у кошарци".

Џејмс Харден је освојио већ два злата са Сједињеним Државама. Прво је 2012. године био део тима који је освојио злато на Олимпијским играма, док је потом освојио и злато на Мундобаскету 2014. године.

Није га било 2016. у окршају у Рију са Србијом, а хет-трик злата жели овог лета.

"Када играте у НБА играте за титулу и представљате свој град. Овако представљамо читаву земљу и сјајно је што можемо да будемо део тога", рекао је Харден за сајт "ФИБА".

Учешће на Мундобаскету потврдио је Ентони Дејвис, а видећемо да ли ће се ускоро јавити и неки кошаркаши који ће селектору саопштити да им је сезона у НБА била исувише исцрпљујућа, односно да желе да пруже шансу млађима да освоје злато.

САД ће на Светском првенству играти у групи са Турском, Чешком и Јапаном.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар