Nema umora kod Hardena: Hoće treće zlato sa SAD!

"Ne dobijaju svi ovu priliku i ovo je jedno od najvećih priznanja koje možete da dobijete u košarci", poručio je Džejms Harden.

Košarka 20.03.2019 | 11:30
Nema umora kod Hardena: Hoće treće zlato sa SAD!
I pre nego što selektor Sjedinjenih Američkih Država Greg Popović saopšti spisak za predstojeći Mundobasket u Kini, jasno je da je njegova ekipa već favorit.

Toliko sjajnih košarkaša ima na raspolaganju iskusni strateg da će biti na slatkim mukama pri izboru najboljih 12, mada će sigurno biti onih koji će tražiti "poštedu", a jedan od njih definitivno neće biti i Džejms Harden (29).

Fenomenalni bek Hjustona igra MVP sezonu u NBA pošto prosečno beleži 35,9 poena, 6,4 skokova i 7,6 asistencija, čeka ga plej-of, ali umor je već zaboravio.

"Naravno da hoću da igram za SAD", odlučno je kazao "Brada".

"To je prilika da predstavite u najboljem svetlu svoju zemlju i da se zabavite igrajući košarku. To je nešto što volim da radim, ako me pozovu - biću tamo. Ne dobijaju svi ovu priliku i ovo je jedno od najvećih priznanja koje možete da dobijete u košarci".

Džejms Harden je osvojio već dva zlata sa Sjedinjenim Državama. Prvo je 2012. godine bio deo tima koji je osvojio zlato na Olimpijskim igrama, dok je potom osvojio i zlato na Mundobasketu 2014. godine.

Nije ga bilo 2016. u okršaju u Riju sa Srbijom, a het-trik zlata želi ovog leta.

"Kada igrate u NBA igrate za titulu i predstavljate svoj grad. Ovako predstavljamo čitavu zemlju i sjajno je što možemo da budemo deo toga", rekao je Harden za sajt "FIBA".

Učešće na Mundobasketu potvrdio je Entoni Dejvis, a videćemo da li će se uskoro javiti i neki košarkaši koji će selektoru saopštiti da im je sezona u NBA bila isuviše iscrpljujuća, odnosno da žele da pruže šansu mlađima da osvoje zlato.

SAD će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi sa Turskom, Češkom i Japanom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar