Вучић: На власт се долази изборима

На власт се долази изборима, демократским путем и демократским процесима, а тиме што ћете уносити тестере и заузимати неке просторије не значи да сте освојили народну вољу, поручио је данас предсједник Србије Александар Вучић.

Србија 18.03.2019 | 14:46
Вучић: На власт се долази изборима
Вучић је, након отварања 4. Београдског стратешког дијалога "20 година од бомбардовања Југославије – поуке за европску безбедност у 21. веку", подсјетио да је он легално и легитимно изабран.

"Који им је ово пут и Ускрс већ, да они мисле да се склања неко силом. Можете једино да ме убијете, јер сам ја легално и легитимно изабран. Данас ми је легитимитет већи него тада. Воља народа је потребна да се дође на власт", нагласио је он коментаришући јучерашње изјаве лидера опозиције.

На питање Тањуга да прокоментарише изјаву портпаролке Европске комисије Маје Концијанчић да протести треба да буду мирни и у оквиру закона као што су били прије овог викенда, Вучић је казао да је и он то говорио.

"Можете да сетате колико хоћете, али насиље не може. Немамо проблем са шетњама. Што се нас тиче сматрамо да је важно да се дијалог одиграва у парламету, али они који нису део парламента натерали оне који јесу да изађу и да на силу пробају да нешто ураде. Парламент је место где се разговара. На то смо увек спремни", објаснио је он.

Казао је да се не плаши ни притисака, ни смрти, и да је то доказао и у недјељу цијелој Србији.

Указао је да је тек у недјељу видео колико је велика подршка грађана, и колико не подржавају насиље.

"Ми насиље да дозволимо нећемо", поновио је и на најаве да ће га склонити казао је да чека још неку жешћу акцију током које могу само да га убију, јер да бјежи неће, а избори нису заказани за промјену власти.

"Нећу да бежим, јер ми је савест чиста, за разлику од Јеремића и Ђиласа нисам украо милионе евра, а за разлику од Обрадовића нисам фашиста, већ се борим против фашиста", рекао је Вучић.

Што се изјаве загребачког функционера Павла Калинића тиче, да иза протеста стоје стране службе са циљем да га "доведу у ред", као и писања сарајевске и загребачке штампе, он је казао да Калинића ни не познаје, а да се хрватски медији увијек радују његовој пропасти, што га чини срећним, јер зна да је онда радио добро за своју земљу.

(Тањуг)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Реално

18.03.2019 14:02

Тако је Вуцицу да се на власт долази изборима али постеним а не наместаним и крадзом гласова као сто радите ви и Додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрр мрр

18.03.2019 19:52

Са власти се силази изборима

Name

Проблем?

18.03.2019 14:03

Тацно је да се на власт долази демократким путем, али то вази за земље са слободним новинарством, мисљењем и изградјеним демократским односима. Вуциц је диктатор, који препоруцује демократске процедуре којих се он сам не придрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То

18.03.2019 14:03

Браво Вуле.Твоје дрзање и ријеци убија их у главу.Додуде и немају ниста у њој па могу слободно да је окаче о клин као истрошену врецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арсеновиц јелена

18.03.2019 17:02

Тако је преседник Вуциц

Name

РЕ ТО

18.03.2019 18:34

НЕМОЈ РАЦУНАТ ПО СЕБИ ПОЛТРОНУ, ОНИ КОЈИ РАЗМИСЉАЈУ СВОЈИМ МОЗГОМ СУ ДРУГАЦИЈИ ОД ВАС. ВИ СТЕ ОД ДАНАС ДО СУТРА,ПРОЛАЗНА, ТРУЛЕЗНА РАДОСТ.

Name

Арнес Лекиц

18.03.2019 14:08

Људи су сити великих ријечи и обећања, Људи су сити обећања о повратку КиМ. Албанци имају Америку, а ми овде немамо никог осим нас самих и ових сати сто крузе. Имамо људе који могу да нам прузе друство. Осим тога, око нас, све је пусто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

18.03.2019 14:20

Али они који знају красти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јефтино

18.03.2019 15:03

Неки дођу и на НАТО оклопњацима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

18.03.2019 15:05

Лазес вуцко, насег бају довезли на транспортеру

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИТАР

18.03.2019 15:21

Као да си заборавио Венецуелу.Видио си на какав се све начин долази на власт и одмах те признају најјаче дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

18.03.2019 16:44

Браво предсједнице Ред се мора знати и постовати. Они који су највисе унистили земљу данас би на власт . Заборављају да немају никакаву подрску становниства па дјецу увлаце у политику.

ОДГОВОРИТЕ