Нови хаос у Грчкој, прекинут дерби ПАО-а и Олија!

Дерби меч Суперлиге Грчке између Панатинаикоса и Олимпијакоса прекинуто је у 70. минуту при вођству црвено-белих од 1:0.  Пакао у атинском дербију: Два прекида, сузавац, каменице, пожар, хулгани претили клупи Олимпијакоса, туче испред стадиона. . . ! Утакмица се на крају није ни наставила. . .

Фудбал 18.03.2019 | 14:30
Нови хаос у Грчкој, прекинут дерби ПАО-а и Олија!
Олимпијакос је повео у 53. минуту поготком Мигела Герера, после одличног центаршута, али онда је дошло до општег хаоса на трибинама.

Наиме навијачи Панатинаикоса су у петом минуту извршили упад када су неким предметом погодили једног играча са клупе Олимпијакоса.



Потом су средином другог полувремена започели сукоб са органима реда и припадници полиције су у тим сукобима били приморани да испале сузавац. 



Немачки арбитар Марко Фриц је решио да заштити играче и изведе их са терена да би у 70. минуту и званично прекинуо утакмицу. 

Нема сумње да ће полиција наредних дана имати пуне руке посла при идентификацији свих који су упали на терен, којима, према грчким законима следи ригорозна казна и забрана уласка на стадионе. 



Што се тиче домаћина, могли би бити кажњени осим суспензијом стадиона и одузимањем шест бодова.

Све се догодило у дану када је и кошаркашки дерби два тима регистрован резултатом 20:0 у корист Панатинаикоса, пошто су кошаркаши Олимпијакоса одбили да дођу на утакмицу ако им не обезбеде стране судије. 

Како челници Лиге нису попустили, они нису дошли а меч је решен за зеленим столом. 

Уз то, Олимпијакосу је одузето шест бодова, а у случају да не дођу на још једну утакмицу, биће избачени у нижи ранг.



Фудбал у Грчкој доживео је вечерас нови, потпуни дебакл. У пуном јеку снажних вербалних сукоба водећих људи два грчка кошаркашка гиганта, раздор у односима два клуба попримио је нове облике после вечерашњег дербија у дому Панатинаикоса који на крају није ни завршен.



После два прекида због упада хулигана, интервенција оклопних јединица, баченог сузавца, каменица, топовских удара, бакљи и туча испред стадиона, немачки арбитар Марко Фриц није имао други избор него да раније заврши утакмицу због које се подигла огромна прашина. 



Све је почело већ у 5. минуту сусрета, када је Фриц први пут накратко прекинуо сусрет због упада Панатинаикосових хулигана на атлетску стазу и готово несметаног доласка чак до клупе гостујућих фудбалера, када су се резервни играчи и чланови стручног штаба нашли у ситуацији да им мир буде озбиљно угрожен. Сусрет је настављен после заједничке реакције редара и припадника полиције, али је хаос убрзо настављен испред стадиона и на трибинама. 



Хулигани нису презали ни од чега, а када је температура достигла тачку кључања, чак су палили и противничке заставе и реквизите, само како би изазивали ону другу страну. До 70. минута утакмица се некако одвијала, уз мање трзавице, али је онда настао хаос када су интервентне јединице почеле да бацају сузавац како би смириле изгреднике спремне да поново утрче на терен, што је према сведочењу људи са лица места довело до тога да у једном тренутку није могло да се дише на стадиону. У својој намери полицајци нису успели, а када је стање на терену постало нестабилно, фудбалери два тима отрчали су у свлачионицу. Фриц је прекинуо сусрет, у нади да ће полиција успети да регулише ствари, а када су се нереди преселили испред стадиона после Фрицовог захтева да се стадион испразни, није му било друге него да свира прерани крај и дефинитивно оконча агонију у срцу Атине. 



После немилих сцена на Оака стадиону, Панатинаикос је у опасности да буде озбиљно кажњен због лоше организације меча, а грчки медији наводе да је у игри и одузимање чак шест бодова због ових нереда.  

Утакмица је, иначе, прекинута у моменту када су гости из Пиреја водили са 1:0. Стрелац јединог поготка на мечу био је Мигел Анхел Гереро у 53. минуту. Али, коме је сада до тога стало, када је фудбал пао у други план...

Извор: Б92/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар