ШПА: Против таквих потеза се једноставно не може!

Прелепи голови Лионела Месија и Луиса Суареза у победи над Бетисом.  Салон лепоте Барселона! Бетис није имао шансе. . .

Фудбал 18.03.2019 | 11:45
ШПА: Против таквих потеза се једноставно не може!
Тешко је више и измишљати нове начине којима бисмо покушали да откријемо колико су њих двојица заиста добри. Па хајде да покушавамо овако. Лионел Меси ове сезоне само у првенствиу 29 голова. Луис Суарезјош 18. Заједно дакле 47. Цео тим Атлетика добацио је до 39. У ствари, само хе Реал Мадрид (49) као тимви успешнији од Барселониног магичног тандема, док је Севиља поравната са два чаробњака (47). Јер оно што Меси и Суарез раде из недеље у недељу – и тако већ годинама – пркоси логици. Приде уживају у томе толико да можете да осетите њихову радост само док их гледате како плешу на терену. Вечерас су се из првог реда томе дивили фудбалери Бетиса, који нису били уопште лоши, али су на крају морали да се помире са поразом од 1:4.

Кажемо, нису Вердибланкоси уопште толико лоши, али шта то вреди кад Барсини десперадоси некад изгледају као да би могли да предриблају и чопор лавова или пошаљу параболу преко Пиринеја. И што је најгоре, ни сами више нисмо сигурни да ли у заносу претерујемо или ове две звери заиста то могу.

Да је ово једна од оних ноћи кад су се пробудили са идејом да подсете свет колико је фудбал лепа игра видело се већ у 18. минуту када је Меси из слободног ударца са неких 20 метара гађао угао Пау Лопеза, али Бетисов голман не би могао ту лопту да ухвати таман да су му на леђима израсла крива. Призор Ђерара Пикеа како склања главу да му исту лопта не би откинула додао је још мало шмека целој сцени.

Испоставило се међутим да је то био само почетак и да је су се Меси и Суарез тек загревали. С тим да ће на стадиону “Бенито Виљамарин“ Суарез бити тај који ће измамљивати више уздаха. А кад је увертира била оваква као Месијева можете само да претпоставите каквом ремек делу од фудбалске представе је сведочила Севиља.

У судијској надокнади првог полувемена добар показатељ колико Блауграна уме да очара. Гледајући такве мајсторе и Бетисови играчи су помислили да би и они могли тако. И могу. Али не против Барселоне. Украдена лопта брзо је стигла до Месијевих стопала. Застао је, као да је схватио да не може даље, а онда је ипак дотурио до Суареза, јер да се не лажемо: с њима двојицом увек може. Како је Уругвајац уопште видео да му се Меси убацује иза леђа никада нам неће бити јасно, али пета без гледања, кошаркашким жаргоном у стилу Меџика Џонсона, већ нас није толико изненадила. Јер од Суареза знаш да можеш да очекујеш немогуће. Меси се само потрудио да шмекерском егзекуцијом украси дивну асистенцију.

Два већ кандидата за гол кола на Пиринејима, а можда и шире, али ни ту није био крај. Тако је то са њима двојицом. Завршиш један пасус, не знаш ни сам који по реду, таман помислиш да си их опевао колико заслужују, а онда они ураде нешто невероватно и ти схватиш да се то једноставно не може. Као онда кадасе Суарез сам залетео на целу Бетисову одбрану и тројицу чувара бацио на задњицу пре но што је погодио за 3:0. И како сад то да објасниш?

Тек тада Блауграна се мало смиловала, довољно да Лорен на додавање Дијега Лајнеза, веома лепо пласираном лоптом постигне утешних за у том тренутку 1:3. Али то “веома лепо“ изгледа тако некако обично у ноћи кад Меси и Суарез пуштају громове. Вишњицу на торту вечерас је ставио Меси у 85. минут. На секунд су га испустили из вида Бетисови играчи, повратна лопта Ивана Ракитића и лоб... Ко је играо фудбал зна колико је ово дођавола тешко. Колико је немогуће. А како просто кад то Меси ради. И навијачи Бетиса су на ногама аплаудирали. 

Савршенство фудбалске игре. Нема даље. И треба да освоје титулу. Ове сезоне им нема равног у Примери. А тек ћемо видети има ли у Европи.

Расположени су били Лионел Меси и Луис Суарез, а када је тако - и много бољим тимовима од Бетиса црно се пише.

Не само да је Барселона била убедљива у Севиљи у 28. колу Примере (4:1), већ је тешко изабрати који гол гостујућих фудбалера је био најлепши.

Три их је дао Меси, а један Суарез, док је утешан погодак за домаћи тим - такође врло леп - постигао Лорен.

Пошто је тешко изабрати потез утакмице, ићи ћемо хронолошки...

Барселона је повела у 18 минуту, милиметарски прецизним ударцем Месија из "слободњака" на око 20 метар аод гола Бетиса. Шутирао је у голманов угао, али и поред "параде", Пау Лопез није успео да дохвати лопту.

Аргентинац је и дуплирао предност, у другом минуту надокнаде првог полувремена, а после прелепог додавања петом Суареза. И то није све - лопту је у мрежу послао спољним делом копачке.

На 3:0 повисио је Уругвајац соло-продором у ком је нанизао тројицу фудбалера Бетиса, а онда шутирао поред немоћног Лопеза.

У 82. минуту Лорен је лепо пласирао лопту са ивице казненог за утешни гол Бетиса, међутим, брзо је поново у центру пажње био Лионел Меси. Овај пут због лобовања противничког голмана.

Колико је сјајни нападач Барселоне био расположен за игру ове вечери показује и то да се није задовољио хет-триком. У надокнади је умало постигао и четврти погодак, али га је спречила статива...

Барселона је овом победом побегла другопласирамом Атлетику на 10 бодова разлике, пошто су Мадриђани у суботу поражени од Атлетик Билбаа у гостима.

Бетис је остао на осмом месту.

ПРИМЕРА, 28. КОЛО:

Еибар - Ваљадолид 1:2 (0:0)
/Орељана 54 - Верду 91, Гвардиола 93/

Еспањол - Севиља 0:1 (0:0)
/Бен Једер 53п/

Валенсија - Хетафе 0:0

Виљареал - Рајо Ваљекано 3:1 (0:1)
/Екамби 50, 52, Морено 88 - Суарез 20/

Бетис - Барселона 1:4 (0:3)
/Лорен 82 - Меси 18, 45+2, 85, Суарез 63/

одиграно у суботу:

Уеска - Алавес 1:3 (1:1)
/Авила 14п - Калери 11п, 86, Гвидети 80/

Реал Мадрид - Селта 2:0 (0:0)
/Иско 62, Бејл 77/

Атлетик Билбао - Атлетико Мадрид 2:0 (0:0)
/Вилијамс 73, Кодро 85/

Леганес - Ђирона 0:2 (0:2)
/Порту 13, 22/

одиграно у петак:

Сосиједад - Леванте 1:1 (1:0)
/Јанузај 26 - Мајорал 79/

ТАБЕЛА: Барселона 66, Атлетико М. 56, Реал 54, Хетафе 46, Алавес 44, Севиља 43, Валенсија 40, Бетис 39, Атлетик Б. 37, Сосиједад 36, Еибар 35, Ђирона 34, Еспањол 34, Леганес 33, Леванте 31, Ваљадолид 29, Виљареал 29, Селта 25, Рајо Ваљекано 23, Уеска 22.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар